Använda creme brulee brännare för att få grillyta på kött?

Startat av hostan, 2019-10-07 14:06

Föregående ämne - Nästa ämne

hostan

Detta är kanske en konstig fråga, men är det någon som har testat att använda en creme brulee brännare för att få en mer grillaktig yta på kött? Jag gillar t ex att köra fläskytterfilé på låg temperatur i ugnen. Men själva ytan blir ju rätt trist. Funderade därför på om man skulle ta och köpa sig en sådan brännare för att kunna grilla till ytan innan man serverar köttet.
Skulle helst bo permanent i www.wienösterrike.se eller www.berlintyskland.se om jag fick välja.

webguide

Citat från: hostan skrivet 2019-10-07 14:06Detta är kanske en konstig fråga, men är det någon som har testat att använda en creme brulee brännare för att få en mer grillaktig yta på kött? Jag gillar t ex att köra fläskytterfilé på låg temperatur i ugnen. Men själva ytan blir ju rätt trist. Funderade därför på om man skulle ta och köpa sig en sådan brännare för att kunna grilla till ytan innan man serverar köttet.

En sån liten brännare är för inefektiv, det blir inte bra + att det kan blir en del gasrester som ger en oangenäm smak.

Andreas

Du behöver kanske en bunsenbrännare? Skämt åsido, varför inte en bordsgrill? Eller att du kör köttet mkt hastigt i mkt het stekpanna för att få yta.
Den som inte frågar får inga svar.

Skogis

När jag hitintills sousviddat kött har ytan blivit mer än lovligt tråkig men det har varit snabbt avhjälpt med en gasbrännare. Nu är den jag använder betydligt större än cremé brulee varianten men det har inte varit något problem.
Ska prova att bryna köttet innan det stoppas i påsen nästa gång för att möjligen få ett smakbidrag från stekytan.

Enligt Modernist Cuisine ska man använda ren butangas och inte gasolblandningen som är den vanligaste på tub här i Sverige, detta pga risk för ev smak från Propangasen.

Hasse

Jag bryner i stekpanna innan köttet åker in i lågtempererad ugn. Då får man på köpet ett gott bidrag till såsen genom att koka ur stekpannan med någon lämplig vätska.

Andreas

Citat från: Skogis skrivet 2019-10-08 13:08När jag hitintills sousviddat kött har ytan blivit mer än lovligt tråkig men det har varit snabbt avhjälpt med en gasbrännare.

Vad för slags brännare är det du har?

Citat från: Skogis skrivet 2019-10-08 13:08Enligt Modernist Cuisine ska man använda ren butangas och inte gasolblandningen som är den vanligaste på tub här i Sverige, detta pga risk för ev smak från Propangasen.

Hur gör man för att få tag på ren butangas?
Den som inte frågar får inga svar.

Skogis

Det är en vanlig gasbrännare som man köper i bygghandeln. Den är egentligen inköpt för att tända kaminen.
Jag har inte lyckats hitta ren butangas, men om det finns att köpa skulle det väl köksbutiker som kan ha det.


webguide

Citat från: Skogis skrivet 2019-10-08 13:08När jag hitintills sousviddat kött har ytan blivit mer än lovligt tråkig men det har varit snabbt avhjälpt med en gasbrännare. Nu är den jag använder betydligt större än cremé brulee varianten men det har inte varit något problem.
Ska prova att bryna köttet innan det stoppas i påsen nästa gång för att möjligen få ett smakbidrag från stekytan.

Jag bryner alltid innan jag vackar köttet.

CiteraEnligt Modernist Cuisine ska man använda ren butangas och inte gasolblandningen som är den vanligaste på tub här i Sverige, detta pga risk för ev smak från Propangasen.

Ja och det i sin tur beror på dålig förbränning av gasen. Man kan köpa Searzall som är ett munstycke som är konstruerat så att gasen förbränns ordentligt. Men den bästa metoden är att köra i en panna på hög temperatur och en tyngd (t.ex. Chef´s press) så att köttets yta ligger ordentligt pressad mot pannan.

Andreas

Så du kör helst 2 ggr i stekpannan, först före sovidd och sen efter sovidd?
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2019-10-13 16:28Så du kör helst 2 ggr i stekpannan, först före sovidd och sen efter sovidd?

Nej, jag kör bara före. Men om man skall köra stekyta efter så är det enklare med pannan.

Andreas

Jag förstår. Jo jag tycker också att pannan verkar betydligt enklare. Men kanske finns det dem som tänker att med brännare blir det mer som "grillat". Och grillat låter ju läckrare än stekt.
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2019-10-15 09:10Jag förstår. Jo jag tycker också att pannan verkar betydligt enklare. Men kanske finns det dem som tänker att med brännare blir det mer som "grillat". Och grillat låter ju läckrare än stekt.

Det är egentligen ingen skillnad på grillat eller stekt, båda matlagningsteknikerna går ju ut på att värma köttet (i det här fallet) så att det blir varmt och så att maillardreaktion uppstår. Men om man absolut vill så är en brännare avsedd för creme brulle generellt för vek.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal