Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mat-Janne
 - 2019-03-26 15:40
Citat från: webguide skrivet 2018-08-24 11:54
dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.



"sejfa". Till och med värre än SAOL och "roue"  :-\ ;D :-\ ;D
https://svenska.se/tre/?sok=roue&pz=1

Skrivet av webguide
 - 2018-08-24 11:54
Citat från: Andreas skrivet 2018-08-23 19:28
Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...


De har ändrat om på siten så jag hittar det inte.
Det är ingen fara, så exakt är det inte och dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.

Här är tabeller från Australiens motsvarighet, tjockleken på köttet avgör tiden.
Kolla sidorna 10, 11 och 12
http://www.foodauthority.nsw.gov.au/_Documents/scienceandtechnical/sous_vide_food_safey_precautions.pdf
Skrivet av Andreas
 - 2018-08-23 19:28
Var kan man läsa om 60 grader och fläskkött hos livsmedelsverket?

Det man bör tänka på är att ju lägre i temperatur man går, desto viktigare blir det att termometern verkligen visar rätt och att man mäter på rätt ställe...
Skrivet av webguide
 - 2018-08-23 10:25
Om du kör fläsk i 60 grader i 1 timma så räknas det som sterilt. Det är godkännt av livsmedelsverket.
Skrivet av jan18
 - 2018-08-22 18:20
Hade en diskussion med en bekant om vilken innertemperatur fläskkött ska och om det är OK med lite rosa i fläskkött. Efter lite Googlande såg jag att det amerikanska livsmedelsverket har sänkt den rekommenderade temperaturen till 63 grader. Detta var helt nytt för mig! Så fram för lite rosa fläskkött!

Läs mer här:
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnvXog/rosa-flask--helt-okej

Annonser

Powered by EzPortal