Matforum

Hemmalagat - laga själv => Köksredskap, utrustning och maskiner => Ämnet startat av: rbiake skrivet 2021-09-21 21:11

Titel: Hur steka i en rostfri stekpanna ?
Skrivet av: rbiake skrivet 2021-09-21 21:11
För mer än ett år sedan köpte jag en stekpanna på IKEA. Rostfri, undan någon beläggning. Det är en mycket snygg stekpanna. Gedigen, välgjord. Top quality....

Men... allt bränner fast. Det man steker måste bada i fett, och man måste hela tiden bevaka pannan. När jag steker kycklinglårfile bränner allt fast. Det blir en beläggning i pannan som, nästan, kräver "hammare och huggmejsel" för att få bort.

Gör jag fel, eller är det så det funkar med en beläggningsfri stekpanna ?
Titel: SV: Hur steka i en rostfri stekpanna ?
Skrivet av: hostan skrivet 2021-10-08 14:56
Jag har stekpannor i kolstål som inte heller är behandlade och dom ska man förbereda genom att värma upp typ en halv centimeter matolja i innan man använder dom första gången. Då får de som en beläggning som sedan blir bättre ju mer man använder pannan. Sen ska man undvika att diska pannorna med diskmedel för då försvinner beläggning. Man ska också smörja in dom med olja lite då och då efter att man har gjort rent dom.
Titel: SV: Hur steka i en rostfri stekpanna ?
Skrivet av: rbiake skrivet 2021-11-14 19:08
Jag tycker att jag prövat allt möjligt. Olika pannor med beläggning. En dyr Wollpanna, en Fiskars med 5-beläggning, en rostfri IKEA-PANNA. Allt möjligt. Ingen stekpanna har blivit överhettad, påstår jag. Min Fiskars ser fin ut i beläggningen, men det bränner fast så in i h-vete, om inte pannan badar i fett. Jag har funderat på kolstål. Är det sista chansen ?