Cajun i Stockholm

Startat av Psilander, 2012-07-11 10:44

Föregående ämne - Nästa ämne

Psilander

Blev väldigt nyfiken på sydstaternas Cajunkök. Tänkte äta lite inspiration innan jag dyker ner i grytor och grillar och börjar labba själv.

Var kan man gå ut och äta bra Cajunmat i Stockholm. De gamla resturangerna verkar vara slut (Resturang Peppar tex).


Andreas

http://www.lahabana.se/
http://marielaveau.se/
http://latinocajun.gastrogate.com/
http://www.saddleandsabre.com/

Här är några men hur autentiska de är har jag ingen aning om. Tyvärr är väl det mesta som serveras här i Sverige försvenskat eller så drivs stället av människor som inte alls är från den kultur köket säger sig representera. Säg till om du hittar nåt bra, jag är också intresserad av att besöka ett bra cajunställe.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Helsinborgs dagblad har idag en artikel om en Cajun-kock "Peter Dahlgren upptäckte cajunköket efter 15 år som "vanlig" restaurangkock. Han packade väskorna och for till Louisiana i hjärtat av den amerikanska södern, cajunmatens vagga. Tre år tillbringade han i staden Baton Rouge och lärde sig detta speciella kök från grunden." http://hd.se/landskrona/2012/07/17/krokodil-pa-menyn-nar-dahlgren-i/

Han borde väl rimligtvis laga "äkta" cajunmat? Restaurangen finns i Svalöv 57 mil från Stockholm. http://www.f-g.se/cajun.html Kanske en lämplig utflykt?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal