Vad blir/blev det till middag idag 2008?

Startat av Urban, 2008-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

kryddburken

Skördetiden är verkligen här till fullo nu!
Rotfrukter som är sååå gott!
Ikväll gjorde vi ugnsrostade rotfrukter med massor av vitlök & flingsalt! Till detta lätt uppstekta skivor av fläskfilé och en god örtdressing på turkisk yoghurt! Himmel va gott! Skulle nog kunna leva på dessa ljuvliga rotfrukter!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/10/09/ugnsrostade-rotfrukter-flaskfile-ortdressing/


Kari

Idag fick stekpannan åka fram! Potatis, ägg med soliga sidan upp på den, bönsallad, skinka från Estland och rödbetor. Gott men kanske inte så hälsosamt.. ::)
Oj nu blev jag hungrig igen ;)

webguide

Ikväll blir det nog fisk tror jag och en flaska: Vosne-Romanée  Vielles Vignes 2006 från Vincent Girardin

kryddburken

Värmde upp lite rester idag! Tog mod till mig för nån dag sen och gjorde en pastagratäng och använde ynka EN droppe av Dennis (Chilihouse) Mad Dog hot Sauce.... jä***r sån fart det är i den såsen!

I gratängen hade jag även i lök och skivad chorizo, ostsås & lite extra cayenne gjorde nog sitt också!! Riktigt gott och smaken blev väldigt olik många andra "chilidroppar" man kan ha i grytor och liknande, fyllig & mustig på något sätt! Hettan satte verkligen fart på en förkyld näsa som min också...  ::)
http://kryddburken.wordpress.com/2008/10/10/pastagratang-chili-chorizo/

Andreas

Du får ta en halv droppe nästa gång. :)

Kolja har jag av nån anledning aldrig köpt förut men igår blev det Kolja med grönt på Icas frysta koljafilé. Fast nån mos till blev det inte utan bara vanlig hederlig kokt mandelpotatis. Hur som helst enkelt och riktigt gott.
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi

Vi har ätit en god fredagsmiddag med skörd från köksträdgården. En ny favorit bland pumporna lyfte de ugnsbakade vegetabilerna till en ny nivå. Oj, så mycket smak det är i höstgrödorna.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/10/11/middagsmat-med-de-mina/

qrizze

Idag åt jag kycklingsallad till lunch.

se mer på http://dagens-lunch.blogspot.com för bild och hela köret =)

Kari

Extra mumsig potatisgratäng och några mystiska korvar från Tallin... Plus ugnade turkiska paprikor i ugn!. Mätt och mer än nöjd!! ;D

annamaria

Efter lite mer "finkäk" i S-holm så blir det idag skinkstek, kokt potatis, gräddsås och gröna bönor. Kanske inte måndagsmat direkt men är man ändå hemma och jobbar så passar det fint med en puttrande stek. Synd att äppelmoset är slut.

Kari

Igår blev jag bjuden på fläskkottlett alá Strindberg! Jisses vad gott! ;D

Härligt att det finns mattraditioner och kunskap om hur en annars lätt trist fläskkottlett blir en festmåltid!  ;D

Tyvärr så är receptet hemligt vad jag förstår, vi kanske får googla oss fram? ;)

annamaria

Nu blir man nyfiken! Jag hittade Biff Strindberg. Undrar om det är samma sak? Kan det ha varit detta fast med fläskkotlett tror du?

Receptet var så här:
4 port
4 välhängda biffstekar
dijonsenap
rödlök
salt
peppar
smör
potatis

Salta och peppra biffarna. Bred ett, inte allt för tunt, lager senap på ena sidan. Finhacka löken. Lägg på ett jämnt lager som hålls ihop av senapen. Stek biffarna i en het panna, med senapen neråt, 2-3 min. på varje sida.
Servera med sallad, tärnad potatis och ett glas gott öl.


jessikaochjonas

Igår: kycklinggryta med oliver & körsbärstomat med spaghetti och rödvin
Idag: kalvfrikadeller i tomatsås, grön tagliateller
http://jessikaochjonas.blogg.se - Jessika & Jonas matblogg.

RebeccaW

Igår blev det potatis- och purjosoppa, så enkelt och så gott!
http://rebeccablogging.blogspot.com
Rebecca

Kari

Verkar som det bara är jag som fick middag idag? ;)

Fläskkarré & tomat i ugn, potatis, morot. Simpelt & helt rätt! :P Så ett par rejäla nävar russin till efterrätt.

annamaria

I går blev det hemgjord ärtsoppa och pannkakor. Punschen hoppade vi över. Givetvis blir det ärtsoppa även till lunch idag.

I kväll ska det bli kycklinggulasch med grön paprika.

kryddburken

Så är man hemma efter två dargars jobb! Äntligen får jag stå vid spisen så länge jag vill!  ;)
Idag har jag gjort en cajunkryddad skinkstek som har fått stå och puttra i en gryta tillsammans med lite lök, vitlök, kalvbuljong och en god balsamvinäger! Köttet blev riktigt saftigt och gott! Till detta fräste jag på lite rotfrukter och brysselkål och tog tillvara på stekskyn och gjorde en härlig sås! Potatis till detta!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/10/15/cajunkryddad-skinkstek-med-rotfruktssky/

Andreas

Ser gott ut! Just skinkstek har jag aldrig gjort faktiskt men nån gång ska jag prova.

Igår blev det kebabfärsbiffar med bön- och couscoussallad. Lika gott idag som 30/9 2005. http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=36701

Och idag raggmunkar enligt gamla goda Vår kokbok. Men att riva potatisen för hand var ingen höjdare, bunke och kniv till matberedaren fanns i diskmaskinen. :(
Den som inte frågar får inga svar.

jessikaochjonas

Åh vad gott med raggmunkar..! Mmmm raggmunkar och fläsk är en favorit som jag konstigt nog glömmer bort.

Igår: Iskender från pizzerian/kebaberian
Idag: Stekt fläskkarré, grekisk potatis, melitzanosalata & smördegsbröd fyllda med feta & mynta.
http://jessikaochjonas.blogg.se - Jessika & Jonas matblogg.

Kari

Igår fick jag stuvade makaroner och falukorv från Sorunda! Klassiskt och gott! Till det mycket trevligt sällskap ;)

webguide

Ikväll blir det pytonorm, vet dock intne riktigt hur jag skall hantera den, kommer att testa med hisinsås tror jag. eller hmmm, hmm, nej förresten. Jag gör nog ugnsstekt klyftpotatis till, sen steker jag ormen med timjan och vitlök typ. Kanske en gräddig sås till.

Annonser

Powered by EzPortal