Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mat-Janne

21

Följde detta recepthttps://www.koket.se/myllymakis-hembakade-hamburgerbrod


Degen kördes i maskin enligt anvisning. Jästiden respekterades och degen jäste vid båda tillfällena. Men resultatet
blev degigt och kompakt, inte alls den luftiga känsla man vill ha i ett sådant bröd.


Vad kan ha gått fel?


22
Kul! Det testar vi i båten i sommar! Funkar ju lika bra med paprika
23
Länk fungerar. Hur skriver du din signatur?
24
Citat från: webguide skrivet 2018-08-24 11:54
dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.



"sejfa". Till och med värre än SAOL och "roue"  :-\ ;D :-\ ;D
https://svenska.se/tre/?sok=roue&pz=1

25
Verkar intressant. Vill du utveckla receptet för alla som aldrig gjort det förut?
26
Om du personligen gillar det så tycker jag du ska fortsätta så. Personligen fördrar jag vitt vin och kan mycket väl dricka det till oxfilé även om det oftast blir öl.
Det är mycket "inne" att tycka på ett visst sätt och det har inte ett dugg med smaksinnet att göra, snarare hur man får flest likes på Facebook mm. Att då anamma den gamla skolan kan ge några fler poäng. Strunta i "debatten" och gör vad du själv gillar.
Tycker jag.
27
Kött som fått fotogen på sig kan man skära till tändkuber. Släng inte!
28
Fotogen tar du bort med avfettning plus lite salt för att kompensera.
29
Någon som gjort Kimchi från grunden, dvs 7 dagars?
Blev det bra eller?
30
Antar att Gröna Gårdar är ett västkustfenomen, eller?
31
Tack för tips. Har tyvärr ingen termometer med 0.1 graders upplösning men som sagt, ska köra nästa gång i 6 timmar typ.
32
Ok, ska prova med kortare tid nästa gång. Hur exakt cirkulatorn håller tempen vet jag inte men upplösningen är 0.1 grad. Den visar den aktuella temperaturen under uppvärmning men sedan kanske den växlar till bör-värdet så det står 59.0 hela tiden.
Ska testa även det nästa gång genom att hälla i lite kallare vatten och se om displayen visar en lägre temperatur då.
33
1 kg rostbiff. Klappade in den med vitlök, dragon, peppar mm. In i vakuumpåsen, sög ur luften och förslöt påsen 3 ggr för säkerhets skull. Ner i cirkulatorn i 16 timmar på 59 grader.
Biffen släppte ordentligt med vätska och smakade lite torrt. Jag har gjort precis samma sak tidigare och resultatet var betydligt bättre. Kan det bero på köttets kvalitét hur mycket vätska det släpper vid tillagning i cirkulator?
34
Förstår inte vad du menar Kurt:  butiken ser inte nytta med ökat svinn
Varför skulle de gilla ökat svinn? Smart bokföring?
36
Tack för tips. Såg att om man äter någon form av medicin så ska man inte inmundiga denna ört. Tar bort effekten av medicinen stod det.
Om man nu vill dra detta ett varv längre och tar alkohol i medicinskt syfte, nyktrar man till snabbare om man intar johannesört? ...  ;D
38

Webguide skrev: Vanligt kött innehåller ca 30% vatten och det förloras vid stekning
priffe skrev: Och sen vägde jag det. Hade 850 gram kvar av paketet som var märkt 1460.
850 / 1460 = 58% kvar. Kött från ICA?

39
Bra att du opponerar dig. Har länge valt mellan kyckling och kranvatten. Ingen större skillnad på ICA.
Min undulat blir knappt mätt på ICA's frön, kissar mest hela tiden ....

40
Är din termometer  tillverkad i plast och innehåller elektronik och ett batteri? I så fall kan du inte använda den i ugnen.

Annonser

Powered by EzPortal