Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mat-Janne

41
Citat från: webguide skrivet 2019-01-01 22:38
Det finns redan märkningar med intelligens som gör ungefär det du tänker på. Man klistrar dem på förpacknigen och de analyserar livsmedlet. De sitter alltså på från början så man ser redan i butiken om något är fel.


Intressant. Har du något exempel på hur de ser ut eller vad de kallas? Vilka butiker använder dessa?
42
Citat från: webguide skrivet 2018-12-28 08:11
Det kan bildas skadliga bakterier/mikroorganismer eller mögelgifter i livsmedlet.

Det verkar rimligt. Fick en idé som säkert är verklighet inom några år:
Så fort man öppnar en förpackning med t.ex mjölk, grädde, kött, juice eller vad som helst så sticker man ner en prob kopplad till en dator som analyserar och sparar resultatet. Man indikerar här att det är en ny produkt.
Om man senare misstänker att varan har blivit dålig så sticker man ner proben och datorn analyserar innehållet igen. Har någon ny beståndsdel tillkommit eller om befintliga beståndsdelar är kraftigt förändrade så säger datorn till och du får både mer plats i kylen samt att sophämtningen tjänar en slant.
(spånar bara)
43
Kontakta kundservice där du köpte den
44
Varför inte dela skinkan i mindre bitar, lägg dem i en matberedare med vassa knivar och kör en kort stund först. Upprepa tills "färsen" är lagom grov.
45
En edamer i röd paraffin dvs typ smaklös hushållsost lagrades i ett år i en jordkällare.
En provsmakning nu i jul visade att den hade utvecklat en otroligt större smak är originalet för ett år sedan.
Rekommenderas!
46
Lyssnade på programmet och precis som Youtube-videor blir det långrandigt när man bara vill veta en sak.
Sammanfattning:
Bäst-före-datum är ett förhållningssätt.
Man väljer att förhålla sig till detta datum genom att:
a) Slänga maten när datumet är passerat
b) Lukta / bedöma och agera därifrån
c) Strunta i datumet

Min fråga kvarstår: Vad blir man sjuk av genom att äta gammal/dålig mat?

47
Vad blir man sjuk av om man nu äter något som är förbi sitt förbrukningsdatum?
Är det bakterier som frodas? I så fall kan man frysa in maten i fråga ett par dagar. Blir man då sjuk av döda bakterier?
Finns det någon expert här som kan utveckla detta på ett begripligt sätt för oss vanliga dödliga?
48
Intressant att du kallar mat för "detaljer". Finns det en orsak?
49
Bjud en granne du tycker illa om på skinkan. Bara en liten bit. Hälsa på på sjukhuset sen ...
50
Tack för intressanta svar. Ska hitta en read rimmad skinka och prova efter jul.
51
Vi stavar lika dåligt båda två!  :(
Kan du ge något exempel på när detaljer inte ska gå för länge?
52
Jo, fast poängen med en cirkulator är ju att man bestämmer sluttemperaturen. Då behövs ingen ytterligare temometer. Detta förutsätter naturligtvis att köttet får ligga tillräckligt länge men på 12 timmar måste en liten skinka bli genomvarm.
53
Jag kommer att prova med "helgskinka" i vår. Någon som har provat att köra i cirkulatorn i 12 timmar på 70 grader?
54
Citat från: agnetasch skrivet 2018-12-06 07:10
Det är bara att konstatera att jag har defekta smaklökar :'(

Det har jag förstått att jag har sedan länge. En skinka från Lidl duger bra ... :). Billigt blir det också. Inga pärlor för svin på min tallrik ...
55
Citat från: agnetasch skrivet 2018-12-08 06:54
Rök INTE inomhus, då blir hela julen förstörd!


Rök inte ALLS! Då blir hela du förstörd!
56
Citat från: Cathy skrivet 2018-10-25 11:37
Temperatur i Fahrenheit verkar väldigt troligt. 180° F är drygt 80° C, och 270-280° F är runt 135° C, fortfarande väl svalt för fritering.
Innan man är uppe på 180° C så visar termometern 356° F.

Kul att det löste sig. En fråga: Har du varit utomlands?
57
Citat från: webguide skrivet 2018-11-18 08:11
Men man måste vara källkritisk och fundera lite på vad någon/några skriver och varför. Många människor tenderar att tro mer på en person som t.ex. kategoriskt anser att GMO (genmodifiering) är farligt än på vetenskaplig bevisföring som säger att nej, man kan inte generealisera och påstå att GMO per se skulle vara farligt.

Om vi nu ska vara källkritiska, var kommer källan från? Kan vi lita på den?
58
jag gärna såg att dom betalade motsvarande summa till radiohjälpen eller valfri hjälporganisation.
Kommer att hända? Nej!
59
Kycklingfiléer är ju av någon outgrundlig helt laglig anledning fyllda med vatten.
Kan denna tendens att späda ut råvaror med vatten även ha kommit till laxen?
60
Citat från: webguide skrivet 2018-11-27 07:22
Jag förbehåller mig rätten att vara ytterst misstänksam mot skinka som håller lågt pris. En skinka som håller hög kvalitet är dyr att tillverka.

... eller håller ett högt pris. Det finns många smarta prissättare som lurar de flesta. Inte bara mat utan "märkes"-övrigt också. Välj klokt.

Annonser

Powered by EzPortal