Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mat-Janne

61
Tack Webguide för den förklaringen.  :)
62
Citat från: webguide skrivet 2018-09-25 07:33
Hotmix är betydligt "bättre" än Thermomix, home-versionen kostar drygt 8000 sek och klarar 150 grader, hög kapacitet på motorn och flera andra funktioner som är bra. Proversionerna har ännu högre kapacitet och Thermomix kan inte mäta sig med dem. Så jag kan inte hålla med om att Thermomix är det självklara valet om man skall lägga pengar på en värmemixer.


Webguide, du verkar insatt i mycket.
Skulle du kunna ha vänligheten att förklara vad en Hotmix/Thermomix egentligen är och framförallt hur den används?
Några fördelar?
Några nackdelar (förutom priset då)?
63
Jimmy skrev: F ö kan man väl konstatera att nätet har mer disinformation att erbjuda än information....
Precis. Googla aldrig på en sjukdom och använd heller aldrig "rape oil" ...
64
Fråga om de kan swischa ... :)
65
Citat från: Hasse skrivet 2018-10-17 14:12
Det finns bakterier som klarar sig alldeles utmärkt utan syre. T.ex. Clostridium botulinum


Intressant. Det visste jag inte.
66
Att man vacuumförpackar kommer från idén att när man tar bort syre så kan inte bakterier (eller annat för den delen) leva och utvecklas. Jämför med en konserv.  Inga jordbakterier kan leva i en syretom eller kraftigt syrefattig miljö. Observera att maskinen som används måste vara av bra kvalitét så den verkligen skapar ett ordentligt vacuum samt att påsarna är täta och får en bra förslutning.

Att tvätta det som ska vacuumförpackas kan väl rekommenderas eftersom du kommer packa upp maten förr eller senare så du då slipper få en sandlåda på diskbänken ...  :-\
67
Vad säger Electrolux? Att de vill att du ska köpa en ny? Eller?
Att få igång den är nog inga problem för händiga människor. Var bor du?
68
Det är säkert inte försvarbart på det ekonomiska planet. Däremot kan det vara otroligt bra om man behöver en morot pronto som när man är lat och inte orkar gå för att att handla, alternativt när kompisen tog med sin nya ponny på middagsbjudningen ...   ;D
69
Man kan även använda en vacuummaskin. Då håller sig morötterna bättre även i kylskåp så infrysning kanske inte ens behövs.
70
Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny
Kan någon förklara vad en sådan är för något? Slänger man bara in några ägg, lite potatis, några biffar och en flaska vin och så kommer det ut en tre-rätters? Eller?
Hur används den?
71
Mycket socker i såsen gör att det smakar "godare", en sockerfälla. Max vet vad han gör.
72
Ät det du gillar! Räkor eller grillade scampi till exempel. Gör ingen stor affär av olika kräftförpackningar och deras innehåll. Samvaron på kräftskivan är väl det viktigaste. Eller?
73
Misstänkte något sådant. Tack för svar.
74
Hur gör ni för att vacuumförpacka något med vätska i? Min HB Nordica vill suga ur allt vatten och sedan misslyckas med förslutningen.
75
Visst kan det fungera. Inga problem tekniskt sett. Det handlar om vilja. Butiken vill sälja allt.
Alltså vill de inte ...
76
Stek hackad lök tillsammans med ett paket bacon tills löken mjuknat. Tillsätt en halv påse frysta ärtor, lite svartpeppar och fräs dem varma.
77
Någon som har erfarenhet av hållbarhet för vacuumförpackad köttfärs, dvs köpt i butik, öppnad och ompackad i lagom stora portioner i vacuumpåse med en sån här:
https://cdn.pji.nu/product/standard/800/2719380.jpg
Sedan förvarad i kylskåp (inte frys).
78
Får man göra reklam här?
79
Citat från: Jensl skrivet 2018-01-25 13:55
Jag vill därför gå över till ett material som gör att jag aldrig behöver köpa en ny skärbräda igen

Förstår inte vad en ny fräsch skärbräda skulle skada. Du köper ju nya disktrasor och entrémattor. Vad är det som gör att en simpel skärbräda inte kan ersättas? Kan du utveckla?
80
Citat från: Mat-Janne skrivet 2018-01-22 17:18
Trissorna ska absolut snurra


Jo, nu släppte de. Inte inkörda  ;D

Annonser

Powered by EzPortal