Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2014-08-11 09:22
Äggsmet i aluminiumformar låter inte bra. Resultatet kan bli en grå brylépudding eftersom ägg missfärgas av aluminium (ser man om man gör äggstanning i en bakform av aluminium)
Varför inte kraftiga muffinsformar i papp (finns bl.a på Netto) dom är snygga också så du kan servera i formen.
Gör du i plastglas kan du göra bryllarna i mikron
Skrivet av Hasse
 - 2014-08-09 21:47
Hej!

Jag har gjort aladåb i plastglas som jag klippte upp innan jag stjälpte upp aladåben på tallrikar. Nu är det väl inte troligt att plastglas tåler ugnsvärme till creme brulee, men du kan ju klippa upp aluminiumformen även om det säkert kommer att göra illa vid saxen.

Prova först i liten skala.
Skrivet av Broddan
 - 2014-08-08 23:09
Hej

Jag ska servera efterrätt till 50 man och funderade på creme brulee då det går lätt att förbereda.
MEN jag har inte 50 stycken ugnsformar att servera i.
Därför undrar jag om det går att göra detta i aluminiumformar som man annars gör muffins i.
Min tanke är att det borde gå men samtidigt vill jag få bort aluminiumen och då borde "kakan" gå sönder.

Någon med tips eller erfarenheter?

Annonser

Powered by EzPortal