Matforum

Hemmalagat - laga själv => Fikabröd, efterrätter och godis => Ämnet startat av: Broddan skrivet 2014-08-08 23:09

Titel: creme brûlée i aluminiumform
Skrivet av: Broddan skrivet 2014-08-08 23:09
Hej

Jag ska servera efterrätt till 50 man och funderade på creme brulee då det går lätt att förbereda.
MEN jag har inte 50 stycken ugnsformar att servera i.
Därför undrar jag om det går att göra detta i aluminiumformar som man annars gör muffins i.
Min tanke är att det borde gå men samtidigt vill jag få bort aluminiumen och då borde "kakan" gå sönder.

Någon med tips eller erfarenheter?
Titel: SV: creme brûlée i aluminiumform
Skrivet av: Hasse skrivet 2014-08-09 21:47
Hej!

Jag har gjort aladåb i plastglas som jag klippte upp innan jag stjälpte upp aladåben på tallrikar. Nu är det väl inte troligt att plastglas tåler ugnsvärme till creme brulee, men du kan ju klippa upp aluminiumformen även om det säkert kommer att göra illa vid saxen.

Prova först i liten skala.
Titel: SV: creme brûlée i aluminiumform
Skrivet av: agnetasch skrivet 2014-08-11 09:22
Äggsmet i aluminiumformar låter inte bra. Resultatet kan bli en grå brylépudding eftersom ägg missfärgas av aluminium (ser man om man gör äggstanning i en bakform av aluminium)
Varför inte kraftiga muffinsformar i papp (finns bl.a på Netto) dom är snygga också så du kan servera i formen.
Gör du i plastglas kan du göra bryllarna i mikron