Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Hasse

21
Jag bryner i stekpanna innan köttet åker in i lågtempererad ugn. Då får man på köpet ett gott bidrag till såsen genom att koka ur stekpannan med någon lämplig vätska.
22
Blir det inte jättetjockt smörpålägg om du använder osthyvel?
23
Tabascosnaps!   :)
24
Bloody Mary är ju gott, så varför inte. Men blir det inte lite väl starkt med 3 dl vodka och bara 1 dl tomatjuice?
25
Kött från känguru har jag provat. Stekte det som en biff, men det var rejält segt. Kanske bräsering under lång tid hade blivit bättre?
26
Vore det inte enklare att bara lita på sin näsa och sina smaklökar?
27
1. Ja, den kan användas i kastrull.

2. Ja, tanken är att givaren sticks in i köttet och resten är utanför ugnen.

3. Det är enbart toppen som mäter.
28
Var det alltså den färska som blev blöt?

Annars brukar ju fruset släppa mer vatten än färskt.
29
Helt rätt, Andreas. Det finns bakterier som klarar sig alldeles utmärkt utan syre. T.ex. Clostridium botulinum*) som kan orsaka svåra förgiftningar.

Förpackning i vakuum innebär alltså inte att innehållet måste bli bakteriefritt.


*) https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/bakterier-virus-parasiter-och-mogelsvampar1/bakterier/clostridium-botulinum
30
Äger Jamie Oliver restaurangerna, eller lånar han bara ut sitt namn?
31
Det är alltid roligt att läsa om dina innovationer i köket, så kör på. Glöm inte bilderna!  :)
32
Jag har hört att det ständiga rörandet är för att frigöra stärkelse från riset så att risotton blir krämig. Men om det funkar lika bra att koka i ugnen, så faller ju den teorin.
33
Det går att köpa färdig vitlökspasta. Jag har aldrig köpt den och heller inte provat att göra egen, men det borde gå. Pressad eller krossad vitlök, olja, salt och kanske något syrligt.
34
Jag använder det oftast som bakplåtspapper!   :)

Men ibland för att täcka en gryta eller i ugnen.  När jag vill hålla dillen fuktig så lindar jag in ändarna i fuktigt hushållspapper och sedan in med kvisten i en plastpåse.
35
Jag använder bakplåtspapper istället. Det är väl visserligen behandlat med något släpp-lätt-material, men för min del spelar det ingen roll.
38
Det första jag kommer att tänka på är frystorkad mat att ta med på vandringar och liknande. Då tillsätter man bara hett vatten och väntar ett par minuter så är det klart. Problemet är att sådan mat är ohemult dyr, så det lär gå bort.

Det är ett problem att du hatar att laga mat.  ;)  Men om du fixar köttfärssås och korv stroganoff så är det ändå inte så illa, för då bör du klara grytor av olika slag som du kan blanda med pasta eller ris. Googla på "korvgryta" för tips.

Skulle man kunna tänka sig att du lagar mycket mat på helgerna och fryser i portionsförpackningar? Med lite framförhållning kan du värma maten i mikron på morgonen medan du pysslar i badrummet och sedan hälla i termosen.
39
Tillför täljstenen något smakmässigt eller är det bara ett socialt sätt att servera biff?
40
Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-14 17:12
Eventuella bakterier som passade på när fisken var tinad lär ju inte överleva en ny infrysning.


Bakterierna dör inte vid infrysning, men de förökar sig inte. När varan tinas så kvicknar bakterierna till och börjar föröka sig igen. För att döda bakterierna krävs värme.

Annonser

Powered by EzPortal