Citat från: Andreas skrivet 2019-10-09 09:08Ah då förstår jag hur du menar. I vissa recept har jag sett att de rekommenderar att man förvärmer spriten, vad då det har för betydelse.
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-07 08:57Nu känner jag mig ovanligt korkad, men hur kommer lågorna in i pannan så att det börjar brinna?Nej inte på grund av att det brinner, det försvinner ändå förutsatt att man kokar/brässerar.
Jo men det måste väl ändå innebära att det blir lägre alkoholhalt dvs mindre spritsmak?
Citat från: Johan_ skrivet 2019-10-05 16:15Har du gasspis låter du lågorna från spisen antända alkoholen.
Citat från: webguide skrivet 2019-10-07 05:46Nej, alkoholen förångas, när man flamberar så antänder man alkoholångorna.
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-05 13:26Fast när det brinner blir det väl mindre spritsmak?
Citat från: webguide skrivet 2019-07-11 10:24Flambering handlar mest om ett skådespel, att spriten brinner tifför ingen smak.
Citat från: webguide skrivet 2019-07-11 10:24och antänd sedan med en tändare/tändsticka om du inte har gasspis.