Funderade om inte vanlig högrev skulle kunna vara ett alternativ för brisket.
Testade igår och jag har redan grillat min sista brisket
Långgrillad högrev har allt som brisket har men är mörare, mindre fet, lättare att få tag på och ändå med lika mycket smak.
Det går snabbare också
2 x 900gr grillades i 4 timmar på 107°, slog sen i papper med äpplejuice och fick ligga i grillen i 1,5 timme till vid 125°för att slutligen få vila 1 timme. Använde Brisket rub från Absolut Heat av Jonas Borssén men kommer nog gå tillbaka till Basic Barbecue Rub från samma bok. Det är mycket svartpeppar i Brisket rub
Köpte en bit på 3,8 kg som delades i 2 delar, rätt bra med stora köttstycken för då kan man välja lite lättare hur köttfibrerna ska ligga i de skurna bitarna.
Därefter delades en av bitarna en gång till för att spara tid i grillen, den andra åkte in i frysen för vidare upptåg framöver, blir förmodligen grillad den också, för det här var riktigt gott.
Idag blev det en stekt brödskiva med kallskuren högrev på till lunch, inte illa det heller.
Testade igår och jag har redan grillat min sista brisket
Långgrillad högrev har allt som brisket har men är mörare, mindre fet, lättare att få tag på och ändå med lika mycket smak.
Det går snabbare också
2 x 900gr grillades i 4 timmar på 107°, slog sen i papper med äpplejuice och fick ligga i grillen i 1,5 timme till vid 125°för att slutligen få vila 1 timme. Använde Brisket rub från Absolut Heat av Jonas Borssén men kommer nog gå tillbaka till Basic Barbecue Rub från samma bok. Det är mycket svartpeppar i Brisket rub
Köpte en bit på 3,8 kg som delades i 2 delar, rätt bra med stora köttstycken för då kan man välja lite lättare hur köttfibrerna ska ligga i de skurna bitarna.
Därefter delades en av bitarna en gång till för att spara tid i grillen, den andra åkte in i frysen för vidare upptåg framöver, blir förmodligen grillad den också, för det här var riktigt gott.
Idag blev det en stekt brödskiva med kallskuren högrev på till lunch, inte illa det heller.