Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Tomas J

1
Citat från: Tobias skrivet 2010-03-27 17:28
Det står ju klart och tydligt vad det är för priser paketen säljs till, så att kalla det lurendrejeri är ju verkligen överdrivet tycker jag. Tveksamt grepp, möjligtvis.


Ja, tveksamt grepp säger du, "luktar" lurendrejeri säger jag. Om lurendrejeri på Wikipedia: Till lurendrejeri hör som förstås även så kallade bondfångare (av ty. bauernfänger) beskrivande en person utnyttjar någons dumhet eller godtrohet.

Och nog tusan är det tveksamt grepp. Jag kan ha fel, men inte är väl stora mataffärer annat än vinstdrivande organisationer och jag kan inte få det till annat än att man försöker lura godtrogna konsumenter till dyrare köp genom att utnyttja praxisen att storpack är billigare än mindre och på så vis tjänare de lite mer. Onödigt tycker jag.
2
Citat från: JonasBååth skrivet 2010-03-24 00:00
Jag såg en liknande sak på CityGross för ett tag sedan, Wasa Husman enkelt paket 9,90:- - Wasa Husman dubbelt paket 9,50:-.


Hm, du menar att det stora paketet var bara "lite" billigare. Men i mitt exempel är det ju tvärtom, enkonomipacket, det stora är dyrare.
3
Rätt svar!

Tycker det luktar lurendrejeri för vad jag sett så har priset varit så ett par veckor. Och samma dag jag såg det läste jag sedan Karin Ahlborg som skrev om fenomenet att locka till köp av storpack, men till högre kilopris. Riktigt fult grepp tycker jag!

Är det något ni andra stött på?
4
Vad är det i bilden som "inte stämmer"?

Bilden skalas ned i forumet? Här en direktlänk till större bild vilket kan behövas: http://forumbilder.se/show.aspx?iid=2c3201093649A828f

5
Eller slänga in fisken i en rökpåse, finns i alla bra ;D butiker. Men borde funka att göra själv också, lite spån och aluminiumfolie.
6
Citat från: Ringo skrivet 2010-02-17 12:02
hehe, jo det vore kanske bra.....så länge det inte blir en hånfull röst som säger "Bacon?!? Skojar du!? Jag tycker du ska ta kalkonköttet istället...det är ju lite magrare vet du!" :)


Det är ju klart att det blir Helge Skoog som får göra den speakerrösten:-)
Undrar vad de skulle säga om kundvagnarna började röra på sig så här: http://www.idiot.se/2009/05/15/carts-of-darkness/
7
Sorry om det är lite utanför ämnet, men Andreas sista länk om hajar och det faktum att jag såg en hajfilm så sent som igår gjorde att jag "hajade" till när jag såg den här tråden. En film (Open Water) som baseras på en verklig och ganska oturlig händelse: http://www.imdb.com/title/tt0374102/ Ingen oscarsrulle, men däremot sansad för att vara en film om mötet haj/människa.
8
Tack för trevligt tips! Kul att se både gädda och mört komma till användning.
Härligt skafferi hon som de besökte hade!
9
Fint: Surdegsbröd
Fult: Surdegsbröd med tillsatt jäst
::)
10
Citat från: Andreas skrivet 2010-02-03 12:16
Att sälja ett djur på blocket är väl knappast fel i sig, varför skulle det vara värre att sälja djuret på blocket än via nån annan kanal?


Nej visst, det är lite som att "skjuta budbäraren", Blocket eller den lokala tidningen kan kanske kvitta. Men just det ringa penningavärdet och statusen hos djuret gör att jag anser risken för att djuret råkar ut för sånt man inte önskar ökar just om man säljer den till okänd person. Vilket det sannolikt blir via ex Blocket. Hade jag ett marsvin eller rättare sagt mina barn som vi var tvungna att göra oss av med skulle jag, 1. via vänner höra mig för om det fanns ett lämpligt hem för den. 2. Sälja till person man "vet" kommer att sköta den bra. 3. låta avliva den.

Alltså att sälja ett så billigt djur till okända nej, det skulle jag ha svårt för. Därför tycker inte jag att Blocket är den mest lämpade annonsmarknaden för ett marsvin. Kanske den lokala saluhallen vore bättre :-\
12
Klart storyn är sann, det stod ju i tidningen ;D

Marsvinet är det inte mer synd om än något annat djur, det var mer barnet som jag förmodar ägt det innan som jag tänkte på. Men att sälja det på Blocket är väl inte bästa sättet att förvissa sig om djurets framtid, men det kanske man inte kan kräva att ett barn ska förstå. Och det kanske inte såldes som ett "husdjur" heller, det kan ju varit från en uppfödare eller nån som tyckte det var helt ok att äta upp den? Vad vet jag, det är nog bara Aftonbladet som vet säkert ;)

13
Nu shoppar man visst husdjur på Blocket och tillagar. Effektsökeri är det ord som poppar upp hos mig. Att äta marsvin är väl inget att ha synpunkter på och uppslaget att presentera vad man äter och inte kan tänka sig äta i olika kulturer är intressant. Men tanken att det kanske är en 7årings fd kelgris man tillagar och spisar på i SVT är inte så snygg tycker jag. Ska man äta marsvin under sändningstid kunde man i alla fall sköta det lite snyggare.
http://svt.se/2.120273/landet_brunsas
14
Citat från: Andreas skrivet 2010-01-29 12:30
Men åter igen, som jag skrev i #6, kan det inte vara rejält farligt att tvärbromsa för att "säga åt" någon som ligger nära?


Att tvärbromsa i det läget kan nog vara ohälsosamt, men ett ryck i handbromsen ger inte den effekten, prova. Och den som gör det är ju beredd och kan därför stötta med gasen om bilen bakom skulle komma farligt nära.
15
Jag såg några enstaka minuter när en allmänt stökig Erik Haag for omkring med ett vildsvin på flaket mitt i stan, lät hundarna kliva ur bilen och upp på flaket till det döda vildsvinet. Varför? Schyffert körde en krystad monolog lika länge som det tog att micra en Gorby. Ja, sen räckte det. Det lovar inte gott. Känns som den bruna såsen skurit sig.
16
Jag ska nog inte skylla på apelsinerna. Hade inte locket av hela tiden, så det kokade men kokade inte bort vätskan så som det kanske borde. Nästa gång, då blir det bra på första försöket. Det är jag säker på. Men det smakar väldigt bra tycker jag och de som provsmakat.
17
Nu är det inte bara marmeladen som är misslyckad. Nu känner jag mig misslyckad.... Det bidde inte marmelad. Får nog hälla i en flaska till.

Hur många gånger kan koka en marmelad ::)

danielstahl: Hur blev din marmelad?
18
Tack för era svar. Och skam den som ger sig ;) I all hast köpte jag en flaska pektin och slog i och kokade upp och rörde som det stod på flaskan. Men se, det blev inte bra ändå. Tror det var lite för lite pektin faktiskt... Nu, har jag kokat marmeladen (25-30 min till) en tredje gång och gjort "marmeladtestet" så nu är jag ganska säker på att det blivit marmelad på riktigt. Eller så har jag bara kokat bort all vätska 8)

Ja, ja det är väl så här man lär sig, genom att göra (fel).

Smaskens är det i alla fall och nästa gång ligger det kanske kvar mer på mackan än på fingrarna ;D
19
Fick för mig att göra apelsinmarmelad, snubblade på det här receptet: http://copparules.wordpress.com/2010/01/18/apelsinmarmelad/

Sagt och gjort, nu har jag några kilo marmelad som smakar utsökt. Men dum var jag kanske som inte använde syltsocker? Den är för rinnig, finns det nåt jag kan göra?
Tillsätta i efterhand?

20
Citat från: annamaria skrivet 2010-01-18 19:43
Vad blir det härnäst nu då?


Om det inte blir kanelbullar så blir det nog Ivans Sportbröd som Kari här på forumet har på sin blog: http://receptomaten.blogspot.com/2009/04/ivans-sportbrod-med-poolish-pa-3-gram.html

Annonser

Powered by EzPortal