Matforum

Bortalagat - inte laga själv, möjligen värma => Restauranger => Restaurangrecensioner => Ämnet startat av: webguide skrivet 2011-08-28 10:22

Titel: Stockholm: Guldankan
Skrivet av: webguide skrivet 2011-08-28 10:22
Guldankan drivs av gänget bakom En ful & en gul, äkta Kinesisk matlagning med andra ord.
Det något otippade (och omysiga) läget på Hornsgatan 136 (den kansket råkigste delen av gatan) ligger restaurang Guldankan. Specialiteten är Pekinganka, den tillreds traditionsenligt genom att man blåser upp ankan så att skinnet separeras från köttet, sedan hängs den hel in i en specialbyggd vedeldad stenugn och grillas.

Om restaurangen:
¤ Läge: Lite avsides och omysigt. betyg 3
¤ inredning: Ganska trevlig, man försöker gå åt finedininghållet. betyg 3
¤ atmosfär: Avslappnad och trevlig. betyg 4
¤ En blandning av kineser och foodies samt strögäster. betyg 3

Mat
¤ utseende/upplägg: Enkelt men snyggt, de trancherar ankan vid bordet utan att göra en stor affär av det, kocken är stolt över sitt hantverk men absolut ingen show of. Betyg: 3
¤ smak: Milda väl råvarufokuserad smak. Betyg 4
¤ portionsstorlek: Lagom, verklligen, inte för lite och inte för mycket. Betyg 5.
¤ prisnivå: Mellan.

Personal
¤ service: I stort sett bra, de behöver tränas lite för att nå fulländning, men de kunde sina saker, de tog reda på hur maträtter tillagades om man frågade. Betyg 4.
¤ bemötande: Mycket trevligt, de bryr sig om dig som gäst och uppskattar att du vill äta hos dem.  Betyg: 4

Övrigt
¤ skulle jag gå dit igen?: Japp!
¤ ge ett betyg 1-5: 3