Kantarelljakt!

Startat av Ia, 2009-08-10 23:12

Föregående ämne - Nästa ämne

Morsan

Citat från: agnetasch skrivet 2009-08-14 09:37
Hur många årgångar tidningar? ;D
Ska det inte vara 1 m djupt hål (1 m x 1 m x 1 m)?


Jag ska inte ta gift på att det var 10 m. Men jag vet att min käre mor slet med det där och gav upp - och hon sa 10 meter. Vilket för de allra flesta är omöjligt, om man inte är Pippi.

Sweber

Citat från: Morsan skrivet 2009-08-12 19:53
Nej, det ligger i Uppland. Ursäkta otydligheten.


Det är lugnt, du noterde väl blinksmilyn.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

agnetasch

Citat från: Morsan skrivet 2009-08-14 12:33
min käre mor slet med det där
Hur kom hon upp ur gropen ???
Murklor odlar man i kubikmeterstora gropar med tidningspapper i, därför antog jag att man gjorde så med kantareller också. Men det kanske är fel.

Morsan

Citat från: Sweber skrivet 2009-08-14 14:36
Det är lugnt, du noterde väl blinksmilyn.


Jodå.:) Förtydligade dock ändå för säkerhets skull.

Morsan

Citat från: agnetasch skrivet 2009-08-14 18:00
Hur kom hon upp ur gropen ???
Murklor odlar man i kubikmeterstora gropar med tidningspapper i, därför antog jag att man gjorde så med kantareller också. Men det kanske är fel.


Ja, iom att hon inte är Pippi så blev det ju inte en särskilt djup grop.;)
Och hon gav upp ja.

Ia

Tack Des Bons Vins för receptet. Det var mkt uppskattat! :)
Följ länken nedan så får du se på resultatet!

http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/08/kantarelltema.html

Ia´s Matblogg

bryggens

Gick hemifrån kl 1500, tillbaka 1600. Dags att rensa och förvälla.

Ia

Åh vad härligt!! Så det finns fortfarande! Kanske ska ta en vända i veckan! :)
Ia´s Matblogg

Mickan

På mitt ställe är det helt slut. Skönt att veta att det är jag som plockat dom!
Video meliora proboque deteriora sequor

ena

här finns det hur mycket som helst bitvis :) plockade 5 liter på 1½ timme i fredags... har verkligen fastnat för syltade kantareller i år...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Ia

Ska ut på torsdag o jaga kantareller!:) Syltade kantareller - hur gör man då? O vad äter du dom till?
Ia´s Matblogg

ena

Syltade kantareller:   
* 2 liter kantareller
    * Lag till syltade kantareller:
    * 4-5 dl svampspad
    * 1,5 dl ättiksprit (12 %)
    * 2 dl strösocker
    * 1 lagerblad
    * 1 tsk senapskorn
    * 2 bitar muskotblomma
    * 1 tumme färsk ingefära
    * 1 kanelstång
    * 3 kryddnejlikor
    * 5 vitpepparkorn
    * 1 rödlök i skivor

Tillagning av recept

   1. Rensa kantarellerna noga och dela större kantareller i bitar. Skölj dem ev. Eller lägg och rör runt i en stor bunke med vatten så sjunker grus till botten och du kan skopa upp de rena kantarellerna.
   2. Lägg kantarellerna i en stor kastrull och tillsätt vatten så att det nästan täcker kantarellerna.
   3. Koka upp och koka i 4 minuter.
   4. Sila av svamplagen till en annan kastrull och tillsätt ingredienserna till lagen. Koka upp den och rör tills sockret löst sig.
   5. Fördela kantarellerna i en väl rengjord glasburk eller flera små.
   6. Slå över den varma svamplagen och se till att det täcker.
   7. Sätt på lock och låt svalna.
   8. Förvara den syltade svampen mörkt och svalt.
   9. Syltade kantareller kan såklart njutas direkt men får god smak om de får marinera i minst något dygn.
blir ca 1 liter syltade kantareller

Vi äter dem som tillbehör till kött av olika slag :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

bryggens

Årets första skörd!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal