Vad blir/blev det till middag idag 2011?

Startat av Stefan, 2011-01-02 17:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Niffen

Idag blir det ugnstekta kycklinglår med stuvad vitkål. Väldigt simpelt man ack så gott.

Rymdsmula

Älgfärsbiffar med svamp lök potatispuré och gräddsås.

annamaria

Citat från: Hasse skrivet 2011-12-05 20:54
Hotdog Ketchup och Stærk Sennep från Bähncke, och pølser från Gøl. Den rostade löken kommer från ICA.


Vart hittade du denna senap/ketchup? Djupt avis.  ;) Har också letat och provat andra sorter men dem är alldeles för "svenska", inte alls så danska om sjag vill ha dem. Ketchupen ska vara lite sådär ljus och nästan lite grynig.

Hasse

I samband med besök hos släkten, hittade jag senapen och ketchupen på ICA Kvantum i Landskrona. De har även de övriga klassiska såserna man hittar hos pølsevagnar i Danmark.

40 kr per flaska. Senapsflaskan rymmer 900 g och ketchupflaskan 950 g.

annamaria

Citat från: Hasse skrivet 2011-12-08 20:57
I samband med besök hos släkten, hittade jag senapen och ketchupen på ICA Kvantum i Landskrona. De har även de övriga klassiska såserna man hittar hos pølsevagnar i Danmark.

40 kr per flaska. Senapsflaskan rymmer 900 g och ketchupflaskan 950 g.


Tack ska kolla Kvantum/MAXI!!!


Mickan

En underbart fin gös av ryggbitskaraktär ska få sällskap av en sallad på färsk spenat och blodapelsin. Viltbutiken hade älgkalvfärs som just nu behandlas av fantasin inför morgondagens aktiviteter.
Video meliora proboque deteriora sequor


Sara W

Krispiga laxkroketter med kokt potatis, tartarsås och sallad. Ett festligt sätt att ta tillvara på laxrester.

annamaria


Sara W

Timjanstekta fläskkotletter med champinjonsås och rostad potatis. God, fransk husmanskost i vintermörkret.


Sara W

Igår blev det halstrade pilgrimsmusslor, fondantpotatis, äppel- och fänkålsallad och parmesanaioli. Jeanmaire champagne i glaset. Ljuvligt!

Sara W

Och idag blir det getostspäckad fläskfilé inlindad i parmaskinka med en vitlöksstinn potatisgratäng till.

webguide

Lördagens meny:

Torskrygg lågtempad i 55 grader med teskum på en bädd av bovete
Dryck: Riesling Domaine Zind-Humbrecht

Rimmad fläsksida 83 grader i 10 timmar med Savignon Blanc -marinerade äpplen
Dryck: Riesling Domaine Zind-Humbrecht

Kind av Iberikogris med panad av pankomjöl på en ragu av russin och Worcestershiresås
Dryck: Rioja Baron de lay 7 vinas reserva 2004

Wagyubiff på en bädd av honungsmelon, limesocker och soyakräm
Dryck: Seghesio old vine Zinfandel Sonoma county 2008

Hjort inpackad i kryddig müsli på en bäd av havreskum samt rotsellerikräm och körsbärssås
Dryck: Seghesio old vine Zinfandel Sonoma county 2008

Pärontart med vaniljglass på Tahitivanilj och minimaränger
Dryck: BRama, Eau-de-vie Poire William.

Sara W

Det lät helt fantastiskt, Webguide. Är inte så lite avundsjuk.

Jag planerar för pepparrotskött med rotfrukter till som måndagsmiddag. Det blir en bra start på julveckan!




Sara W

Uppesittarmiddag med biff stroganoff, pressad potatis och sallad. Björnbärspannacotta som efterrätt.

Annonser

Powered by EzPortal