Dagens grillade - Vad grillade ni idag?

Startat av Kurtson, 2007-05-17 10:10

Föregående ämne - Nästa ämne

Stellan

Andreas: ÖL! :-D
Nä, allvarligt skojat: Fontanas halloumi var nog saltare, sedan ska man nog inte rulla på för tjockt med bacon. Och förresten, även om jag propagerar högljut för denna lilla delikatess, så var det Anne som gav mig idén. Äras den som äras bör.
========================
Stellan Löfving, Chefredaktör Foodwire
Kolla in min blogg på http://www.salt.se

Andreas

I lördags: grillad sej, kokt mandelpotatis och citroncremefraiche

Igår: grillad entrecote med smörslungad persilje-mandelpotatis och creme fraiche med hemmatorkade körsbärstomater och sambal.

(Mycket mandelpotatis och creme fraiche, men så länge det finns kvar av fjolårsmandeln är det bäst att använda den. Blasten på den första omgången av årets mandelpotatis är förresten 1 dm hittils.)
Den som inte frågar får inga svar.

Igk

Igår hade vi invigning av "nya" grillen/smokern..




Vi laddade upp med två benfria karré stekar. Dessa  skar jag upp och rullade ut (som en rulltårta). Den första kryddades med "Chef Paul" magic baebeque krydda samt chipotle. den andra kryddadws med djonsenap samt lite rosmarinoch salt/peppar. Sedan snörades stekarna ihop med steksnöre.

Dessutom lade vi på några kyckling lår. Låren kryddades med salt, cayennepeppar, samt vitlökspulver.

Allt in i smokern! Jag rökte i ungefär tre timmar med en temperatur av ca 110 grader. För röken använde jag bitar av hickory.
Sista halvtimmen penslade jag med Jonas Borsséns "blues sause".
Resultatet blev bra! Både karrén och kycklingen blev möra och smakade härligt!

Till detta gjorde jag en potatissallad (en massa potatis över sen midsommar..) och några olika kalla såser.

Urban

Det där ser riktigt riktigt gott ut! :P.
Tack för en bra beskrivning samt för dom fina bilderna. Keep up the good work! ;)

Urban

Den dära karrérullen ska jag absolut testa i sommar!. Tack för tipset Igk.
Herregud vad mycket mat det blir att laga under semestern  :P (bara 2 veckor kvar nu)..

Sweber

Jag kanske har missat något, men vad är det för smoker ni köpt? Har du någon bild?
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Igk

Denna sköna skapelse står i trädgården och ryker för jämnan..  ;D ;D ;)


Andreas

Igk: Jag instämmer, tack för fina bilder och karrérullar verkar jätteskoj! Brukar du fylla dem med något annat? Borde finnas stora möjligheter till roliga fyllningar där...

Var har du fått tag i den spännande smokern? Pris?
Den som inte frågar får inga svar.

Igk

Ja, det är nog bara fantasin som sätter gränser på vad man kan rulla in i karrén. Det var några år sen jag gjorde detta senast så jag minns inte riktigt vad jag hade för kryddor då. Däremot har jag gjort något liknande med urbenade baklår från rådjur. Sista gången fyllde jag med gorgonzola.. det var en häftig smakupplevelse..  ;D

Smokern hittade jag i Helsingborg. På:  http://www.bbqequipment.se
Inte billigt, men det brukar drömmar aldrig vara  ;) ;D ;D

Andreas

Är det svårt att skära upp en karré sådär för rullning?

Kan man även grilla i smokern direkt över glöden?
Den som inte frågar får inga svar.

Igk

Nejdå, det är ganska enkelt. En vass kniv så fixar alla det.
Det är inte tänkt så, men visst skulle man kunna lägga kol i rökboxen och grilla direkt om man vill. En del modeller har grillgaller i eldboxen.
Jag grillar nog vidare på meco-grillen när jag skall grilla direkt.

Sweber

Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Igk

Låter smaskens!
Några bilder?
Hur tillagade du den?

Sweber

2007-06-26 10:23 #33 Last Edit: 2007-06-28 10:24 by Sweber
Jag har en liten bildeserie, men jag funderar på hur jag bäst presenterar den på forumet.

Uppdaterar: Testar att länkla till bilderna.

http://www.flickr.com/photos/swebers/
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

crlhrv

Strax ska vi grilla två tonfiskfiler marinerade i olivolja, vinäger, citronsaft+ skal, honung och peppar.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

I söndags var vi på utflykt och hade grillen med oss naturligtvis  ;D.

Jag grillade tjocka revbenspjäll och använde mesquitespån för att tillföra härlig röksmak till köttet.
Till det så serverades en enkel sallad bestående av honungsmelon,tomater,isbergsallad,gurka och tillhörande rhode island dressing. Till efterätt blev det en bit prinsesstårta!.

Eftersom vi hade glömt ett uppläggningsfat att lägga det färdiggrillade köttet på så fick vi helt enkelt använda oss av en systembolags påse  :D (se bild)

Sweber

Det där ser fantastiskt gott ut. Hur länge låg dom på?
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Igk

Det vattnas i munnen när man ser detta.. :P
Hur hade du kryddat köttet?
Förkokade du reven?

Kurtson

Igår grillade jag abborre och gädda, nyfångade.
Endast salt som krydda...
Mumsades i direkt efter grillningen, katten tog resten.

Sweber

Nu har jag uppdaterat mitt inkägg ovan med en länk till Flickr.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal