Vegetariskt på grillen?

Startat av Andreas, 2007-05-05 12:39

Föregående ämne - Nästa ämne

chipskungen

Testa grilla söta majskolvar. krydda sedan med lime och salt istället för det tradtionella smör och salt.

Andreas

Tack för lime-tipset det ska jag prova! Jag blir dock lite osäker när du skriver "söta majskolvar", finns det majskolvar som inte är söta?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

johannao

veg. lax - jag har aldrig ätit men däremot veg. räkor. Jag tror att även laxen är sojabaserad. Jag har köpt detta på en butik som ligger på herculesgatan i stockholm och förut hette "nordic and chinese" men nu bytt namn till något annat, minns inte vad.

citronmarinad: bara skivade bitar i citronsaft, salt, peppar och ibland olivolja.

rödbetor; förkokta på spett eller i grillfolie

chipskungen

japp det finns det.  dom svenskodlade färska jag köpte i lokala ICA-butiken förra året smakade inte alls särskilt sött- snarare ganska beska. kan ha att göra med hur gamla dom är bla. Majskolvar är som sötast direkt efter skörd ( därför antar jag att infrysta kan vara godare om dom fryser in dom direkt efter skörd jmf med att frakta färska till butiken) Tipset med salt och lime kommer av att jag spenderat mycket tid i centralamerika. här nere har dom inte så mycket smör men salt och lime är ungefär bordskrydda och fungerar till allt ifrån tortillas och mango till öl.

Rookie-T

quarn är ju ruggigt sunkigt om ni frågar mig. Har precis kommit i kontakt med Tsay (stavning) som jag tycker är bra mycket sjysstare. Kanske inget för hardcore-veganen då den har en lite mer köttlik textur. Jag skulle ju kunna tänka mig lite blanchade grönsaker som fått sig en åktur i lite marinad. Lite fin annanas och sedan lite tsay. spetta! grilla! Glazea!

Jag hade iaf inte klagat över en sådan mysig måltid om jag skulle förkasta köttets lustar.
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Rookie-T

Citat från: Urban skrivet 2007-05-13 20:41
Mmmm.. Låter väldigt gott!.
Jag brukar bryta av foten av champinjonerna som jag sedan gör småhack av.
Sen rör jag ner champinjonhacket ihop med viltöksmör och färsk persilja och fyller hålet i hatten med detta.
Sen så grillar jag under lock tills dom är färdiga.


läst somewhere att detta kallas för "fattigmans sniglar"

Kanske bara är nån bloggares hem-i-hop knep då iaf jag anser att sniglar är både lättare och billigare att få tag på.
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

annamaria

Är det lättare att få tag på sniglar än champinjoner?  ??? Inte i de mörka småländska skogarna kan jag meddela.

Rookie-T

skojjar du med mig på riktigt nu eller?! Sniglar? Det som finns överallt? det duggar lite lätt här i mellansverige så måste du sicksacka mellan skiten när du går till jobbet! Den där tomten går inte på mig du.... Jag har nog aldirg sett en "vild" champignon nånsin iaf....
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

annamaria


Ted


Minna

Quornfilé är gott att grilla, förutsatt att man marinerat den ordentligt innan. Den tenderar att vara rätt smaklös annars. Jag marinerade vid ett tillfälle i bl.a. rödvin, soja, tomatpuré, chili, vitlök...och en massa annat :). Det blev väldigt gott! Annars är portabellosvamp med färskostfyllning en hit! Vidare är det alltid gott att grilla baguette med vitlöksolja, aubergine, halloumi, lök som man snittat och fyllt med smör, paprika, squash, ananas, nektarin osv...

Ett måste är också att servera goda röror/såser till. Tzatziki, guacamole, vitlöksdip m.fl.

Fröken Dill

Aubergin får härlig röksmak på grillen! Servera med chèvre-ost!
Tycker fröken Dill

linnwegemo

Den här sommaren har jag grillat många fyllda tomater och zucchinirullar:

http://wegemo.wordpress.com/2009/08/03/grillat/

En annan favorit är tunnbrödspizzor. Tunnbröd, skivad mozzarella, skivad tomat, pesto och lite riven ost. Blir gott och flottigt om det får ligga på grillen en stund... :)

Fröken Dill

Om vegetarianen äter ost så är ju halloumi gudagott. Med sin gnissliga "köttighet" och sälta bör den kunna ersätta kött. Många gillar också den nya grilloumin. Själv har jag inte hunnit testa.
En fruktig salsa, kanske med mango, lime och chili passar väldigt bra till halloumi.
Hälsar fröken Dill

Ted

Min flickvän är vegetarian, vilket ger mig utmaningar varenda gång jag grilla men några favoriter är:

1. Vegefärs (inte qourn färs den är för smulig) blandat med cevapaci kryddblandning. Rulla dem till avlånga biffar. Grilla (tips änvänd teflongallerkorg (Clas olson) så glider de inte igenom gallret). T o m jag gillar dessa. Servera med Creme fraiche. Är gott att även ha i Pita med lite sallad.
2. Marinera Hälsanskök Fileer och grilla dem. Jag brukar använda Caj P orginal, smaksak. Grilla!
3. Qournfileer pensla dem med Buffalo Wing Sauce eller Tiger sauce. Grilla!
4. Vegefärs igen (den är tacksam att blanda kryddor i) blanda i Sambal Oek, hackade svarta oliver, hackad persilja och lite Worhester sås. Biffa. Grilla.
5. Skivor med Haulomi ost med olivolja och svartpeppar (grovmalen). Grilla. Fördel att använda teflonkorg.

Lycka till!

handola

Är vegetarian själv och brukar grilla allt möjligt. Favoriterna är sparris och halloumi. Men de flesta grönsaker går ju att grilla, gör då det i folie. Majskolvar är också väldigt gott, dock lite knepigt att äta.

Björnmat

Citat från: roffekock skrivet 2008-04-19 15:13
Majs är en produkt som har en egensmak som man bör bevara och inte trolla för mycket med max smör,salt ev någon färsk krydda testa gärna med anjovissmör. Tyvärr så är det en relativt kort svensk säsong men jag tycker nog att det är den som är godast färsk. Om nu inte detta finns så tycker jag att fryst är det som är bästa alternativet sk cobett. ;)

/rolf


Jag håller faktiskt inte med dig, älskar att göra en smokey-bbq glaze som jag penslar på majsen innan jag lägger på den på grillen. Majssmaken finns fortfarande kvar, men får en liten extra kick av rökigheten. 

Sissilia

Fyllda champinjoner, funkar bra om man trär igenom dubbla spett så att de inte snurrar. Gott till många tillbehör vilket kan vara lite trixigt med vegetariska alternativ. Man kan fylla dem men vad man vill men min favvo är ädelost.

Quornburgare, och jag har även gjort sojavarianten på detta sätt. Vegetariska färsburgare är svåra att grilla men detta brukar funka! De går superbra att göra stor sats av och frysa.
Jag rör ihop färsen med vetemjöl, ägg ev fiiinriven lök och kryddor sen formar jag burgare och kör dem en och en i micron ca 1 minut så att ägget och mjölet binder ihop. Innan jag grillar dem penslar jag dem med olja så att de inte ska fastna.

cc89

Jackfruit har jag hört att man kan göra en massa spännande med, kanske inkluderar det att slänga den på grillen också. Ingen aning, men värt ett försök  ;)
Arbetar som skribent för https://moneyarcher.com/se/

olof57

Rödbetsburgare är alltid en favorit som slår hem när vi har vegetarianer på besök. Koka rödbetorna mjuka i salt vatten och koka potatis. Skala rödbetorna och grovriv ner dem i en hög, samma sak med potatisen. Blanda ihop rödbetorna och potatisen med strimlad salladslök, lite mjöl, ägg, dill och några droppar citron. Salta och peppra sen är det bra att forma smeten till biffar eller platta hamburgare och pensla de med olja på grillen. Brukar räcka med 5 minuter på varje sida, glömt inte att få till den där härliga lite lätt brända ytan. Otroligt gott!
https://www.grillkung.se/ - Jag är Grillkungen i kvarteret!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal