Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Allt om sous vide => Ämnet startat av: Skogis skrivet 2022-11-26 10:01

Titel: Rimmad oxbringa
Skrivet av: Skogis skrivet 2022-11-26 10:01
Slog till på en färdiglagad (sous vide tillagad) rimmad oxbringa senast jag var på snabbgross men är inte alls nöjd med vad jag fick. Den är som en planka och i mitt tycke inte färdig.

Skulle det funka att köra 10-12 timmar till vid 58° i sous vide för att få den iaf lite mörare, eller är det kört?
Blir mycket pålägg om det inte går för den väger 3,5kg.  :(
Titel: SV: Rimmad oxbringa
Skrivet av: Hasse skrivet 2022-11-26 16:23
Jag har försökt tillaga rimmad oxbringa sous vide vid olika temperaturer utan att lyckas. Det som blivit bäst är att på traditionellt sätt sjuda den i vatten.

Men prova för all del. Jag skulle dock köra varmare än 58 C.
Titel: SV: Rimmad oxbringa
Skrivet av: Skogis skrivet 2022-11-27 09:27
24 timmar vid 62° ändrade inte texturen något nämnvärt.
Då är det som vanligt, halvfabrikat är inget för mig.

Får väl bita i det sura äpplet och äta rimmad bringa som pålägg fram till midsommar :o

Titel: SV: Rimmad oxbringa
Skrivet av: Skogis skrivet 2022-11-27 14:24
En uppdatering
24 timmar gjorde köttet bättre.

Bringan är lika hård som innan men nu sitter inte köttfibrerna ihop så förtvivlat när jag provsmakade.
Smaken är bra och nu är den ätbar utan att få träningsvärk i käkarna.  :)