Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - HawkLane

1
Har någon här mer än mig prövat denna sajt? Fick rätt bra kassar från olika butiker i Stockholmsområdet över jul
2
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-10-10 21:50
Tack för svar och god information. Jag drar dock inte samma slutsats som du, skulle nog säga att det är ett stort problem att en fjärdedel av butikerna gjorde fel med vägningen, samt att nästan en på tio pckså är en hög siffra. Skulle du tycka att det var OK om var tionde vara som du köpte hade fel pris?

 Utöver det så är det inte heller bra att så få konsumenter får reda på reglerna.

 Plus att det är mycket oklart vem man kan klaga hos. Ibland är det kommunen och ibland SLV
3
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-10-03 18:34

 Hej, Skånemejerier var ostar. Vad gäller evt. köttsaft så brukar det inte ge så stor skillnad, i alla fall inte om man väger samma dag som de packade varan. Om ni prövar att väga något från någon av de stora fabrikerna kommer ni att se att det väger lite mer än vad som står på, eller hur?
4
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-09-22 09:55
Nej, det är framförallt kött. Ett sådant tråg väger oftast mellan 10 och 30 gram beroende på storlek, så kan man ta kilopriset gånger det för att räkna ut hur mycket man blir lurad på. Men det är mera principen som det handlar om
5
Konsumentfrågor / Fusk med vikt
2020-09-18 15:47

 Det kan ju vara en självklarhet för alla här, men när man köper något med pris per kilo skall vikten avse netto, d.v.s. utan att tråg och andra förpackningar vägts med. Det är för många affärer som fuskar med detta, de väger det med tråg eller stora påsar utan att dra av det som emballaget väger. Det största exemplet är Skånemejerier, som säljer stora mängder.

Annonser

Powered by EzPortal