2023-05-29 17:45

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till...
Senaste inlägg av Latti - 2023-05-16 12:32
Citat från: Gunnar skrivet 2021-04-22 15:42Hej!

Jag söker reparationsmanualer och / eller kopplingsschema till N 8. Jag har en maskin som bara går så länge man håller den blå knappen intryckt

Verifikationstexten är obegriplig. Ska stå "Vad är rött? Ris, rödbeta, mjölk eller salt?

Try : machine with left button on M position. Now keep blue button pressed and turn right knob to at least B, you will hear a click sound. Should work now
2
Övrigt om mat / Köksstolar med textil i köket?
Senaste inlägg av andersb - 2023-04-16 19:25
Vi ska köpa nya stolar och nytt bord till köket. Vi har kikat på den här stolen som känns som ett bra alternativ:
https://www.emhome.se/rodham-stol-lackad-massiv-vitpigmenterad-ek-tyg-ljusgr%C3%A5tt

Men vi är tveksamma till att ha en tygsits i köket där man steker mat. Kommer inte en tygsits som inte är avtagbar att bli sunkig ganska fort? Eller gör impregneringssprayen som man ska använda att smutsen inte går in i tyget? Någon som har erfarenheter att dela med sig av?
3
Maträtter, recept, tillagning / Glutenfri fläskpannkaka
Senaste inlägg av Antipotatis - 2023-04-07 12:26
Fick för ett par år sedan diagnosen "glutenintolerant" och blev alltså i stort sett tvungen att börja om med att lära mig laga mat och baka.
Har nu med hjälp av nätet och dagligt experimenterande tagit fram en bra grundrepertoar på glutenfria vardagsrätter som jag tänkte dela med mig av. Rätterna kan med fördel ätas av icke glutenintoleranta också.
Jag börjar med Glutenfri fläskpannkaka...

Till 2 portioner
--------------------
1 pkt magert rimmat sidfläsk
4 ägg
3 dl glutenfri mjölmix (Finax Havre tycker jag är bäst)
4 dl mjölk
1 tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
Lite salt

Gör så här:
------------------
Vispa ihop äggen, knappt hälften av mjölken och de torra ingredienserna till en jämn klumpfri smet, tillsätt sedan resten av mjölken.
Låt smeten stå och svälla medan du steker det tärnade fläsket. Det skall vara lätt knaprigt, men inte för mycket.
Fördela fläsket i en ugnsfast och smord form och häll sedan över den omrörda pannkakssmeten.
Grädda mitt i ugnen, 30 minuter i 220 grader.

Servera med rårörda lingon och önskad dryck.
4
Var väl förvirrad men jag köpte färdiga köttbullar för att ha som lunch i veckan. Har inte ätit sådana på många år och tyvärr var inte smaken bättre än vad jag mindes.

Att man använder någon gas (som luktar fis) för att köttbullarna ska hålla längre vet jag men målas köttbullarna med något för att de ska se stekta ut??

Passar en hund och han var inte lika snarstucken som jag så han ställde upp och åt det som blev över.
5
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till...
Senaste inlägg av LUISSM - 2023-01-03 04:22
Manual of N4 model.

https://cookingwithjim.com/wp-content/uploads/2011/09/electrolux-assistent-dlx-model-n4-manual.pdf

I agree, and it should be in English, when we use a translator then it's impossible to find out the word in Swedish. Unless you want to restrict this forum to people who speak Swedish, but it seems to me to be reductive.
6
Allmänna diskussioner / Spel med mat-/dryckteman
Senaste inlägg av Annika_B - 2022-12-19 13:55
Hejsan! Vet du några spel med mat-teman som du anser är riktigt bra? Jag vet många frukt- och bär slots, liknande Sweet Bonanza, men skulle vilja veta mer om vad det finns. Vänligen skriv inte slots, jag gillar inte casinospel. Tack)
7
Arbetet med årets prinskorvar påbörjas nu. Ska hämta råvaran till fjälsterna idag, 2 omgångar tarm från lamm ligger och väntar på mig hos en bonde i närheten.
Rensade och klara räcker dom till ungefär 10-12 kg prinskorv.
8
Råvaror, halvfabrikat / SV: Genomsteker ni hamburgare ...
Senaste inlägg av Skogis - 2022-11-29 08:06
Vill du ha den rosa borde du kunna tillaga den med sous vide till önskad innertemp innan du grillar den.
Ligger burgaren bara i tillräckligt länge borde den bli säker.

Leta på nätet så lär du nog hitta olika förslag.
Men jag håller med dig, en saftig burgare är god.
9
Råvaror, halvfabrikat / Genomsteker ni hamburgare av n...
Senaste inlägg av andersb - 2022-11-28 21:48
Brukar ni alltid genomsteka hamburgare om ni gör dom på färdig nötfärs? Jag gillar egentligen dom ganska rosa inuti, men numera verkar det som att man ska undvika det på grund av riskerna för ehec. Hur brukar ni göra?
10
Allt om sous vide / SV: Rimmad oxbringa
Senaste inlägg av Skogis - 2022-11-27 14:24
En uppdatering
24 timmar gjorde köttet bättre.

Bringan är lika hård som innan men nu sitter inte köttfibrerna ihop så förtvivlat när jag provsmakade.
Smaken är bra och nu är den ätbar utan att få träningsvärk i käkarna.  :)
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal