Souvenaid näringsdryck kan bromsa alzheimer (medelhavskost)

Startat av Andreas, 2012-07-13 11:48

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

En ny studie från Mit visar att en daglig dos av en dryck bestående av hög koncentration av vitaminer och nyttiga fetter som finns i medelhavskost kan ge minnet tillbaka till de som är i ett tidigt stadium av alzheimer. Drycken gör att synapser återbildas. http://www.svtplay.se/klipp/185522/naringsdryck-kan-bromsa-alzheimer

"The supplement mixture, known as Souvenaid, appears to stimulate growth of new synapses, says Richard Wurtman, a professor emeritus of brain and cognitive sciences at MIT who invented the nutrient mixture.

...Wurtman came up with a mixture of three naturally occurring dietary compounds: choline, uridine and the omega-3 fatty acid DHA. Choline can be found in meats, nuts and eggs, and omega-3 fatty acids are found in a variety of sources, including fish, eggs, flaxseed and meat from grass-fed animals. Uridine is produced by the liver and kidney, and is present in some foods as a component of RNA.

These nutrients are precursors to the lipid molecules that, along with specific proteins, make up brain-cell membranes, which form synapses. To be effective, all three precursors must be administered together." http://blogs.vancouversun.com/2012/07/12/patented-m-i-t-memory-booster-boston-milkshake-supplement-helps-in-early-alzheimers/

Artikel i JOURNAL OF ALZHEIMER'S DISEASE: Efficacy of Souvenaid in Mild Alzheimer's Disease: Results from a Randomized, Controlled Trial http://www.j-alz.com/issues/31/vol31-1.html

Food sources of choline
¤ raw beef liver
¤ wheat germ
¤ cod fish
¤ Cauliflower
¤ milk
¤ firm tofu
http://en.wikipedia.org/wiki/Choline (kolin)

Some food sources of uridine are
¤ Sugarcane extract[1]
¤ Tomatoes (0.5 to 1.0 g uridine per kilogram dry weight)[2]
¤ Brewer's yeast (3% uridine by dry weight)[3]
¤ Beer[4]
¤ Broccoli[3]
¤ Organ meats (liver, pancreas, etc.)[3]
http://en.wikipedia.org/wiki/Uridine (uridin)

DHA nutrition
¤ Ordinary types of cooked salmon contain 500-1500 mg DHA and 300-1000 mg EPA per 100 grams.(USDA) Additional top fish sources of DHA are: tuna, bluefish, mackerel, swordfish, anchovies, herring, sardines, and caviar.
http://en.wikipedia.org/wiki/Docosahexaenoic_acid (DHA, dokosahexaensyra)
Den som inte frågar får inga svar.

Epela

Denna näringsdryck som verkar motverka effekterna av alzheimers är verkligen intressant. Jag hörde att den skulle finnas tillgänglig på svenska apotek till hösten men vad jag vet finns den ännu inte där. Har någon en aning om hur man kan få tag i denna näringsdryck?

Krita

Jag har sedan 4 månader tillbaka druckit något som heter fit line och detta är ett helhetstäckande kosttillkost som går ner på cellnivå. D v s det är ren cellenergi. Då dettta b l a ökar upp blodcirkulationen i kroppen och förser oss med alla de vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att kunna fungerar optimalt så sträker det också minnet. Vad jag vet om alzeimers så sägs det kunna bero på plack och beläggningar som bildas i hjärnan samt även på olika inflammationer i hjärnvävnaden som får till följd att delar av hjärnan dör. Har fått berättats för mig om en person som råkade ut för en svår trafikolycka och hon fick efter det  stora problem med minnet. Idag med fit lines hjälp kan hon hålla föredrag på upp till en timme utan fusklapp. I tyskland kan man få fit line utskrivet på högkostnads kort om man har behov av det men inte här i Sverige tyvärr. Men detta kanonpreparat går att få tag på här i sverige också om man är intesserad. T ex kan jag hjäpa er med detta om ni är intresserade. Det finns så mycket mer att berätta om fit line och jag berättar gärna för de som vill. Själv har jag fått ett helt nytt liv känns det som och jag delar gärna med mig av detta :)

agnetasch

Cellenergi? Vad är det av våra näringsämnen som inte är cellenergi? Hela kroppen består ju av celler så nästan allt vi äter blir cellenergi. Annars skulle ju maten ge energi till något utomstående, kläderna man har på sig t.ex ???

Ursäkta om jag förstör dina försäljningschanser, men det verkar inte vara speciellt svårt att skaffa sig den här överdosen av vitaminer o mineraler på nätet. Beställ ett "Cell Energi Set" till familjen till det facila priset av 2458:- Här kan man beställa det:

http://fitline.com/?action=quickorder&cid=203&TP=6152805

Budgetvarianten är att på närmaste apotek själv plocka ihop en trevlig mix av viaminer/mineraler. Antagligen till en tiondel av priset för Fit Lines produkter.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal