Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2017-12-17 15:47
Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-14 16:45
Enklare är nog relativt. Först ska fisken styckfrysas för att de inte ska fastna i varandra. Sedan ska de tas ur frysen och varje fisk ska doppas i vatten. Sedan ska de förpackas och in i frysen igen.

Om man redan har en vacuummaskin så kan man vacuumförpacka fisken i ett svep. Påsen kostar såklart. Knappt 2:- för en stor påse. Hur många strömmingar en sådan rymmer tar jag reda på i vår.


Jag menade att det är enklare och billigare att glasera fisken när det handlar om industriel produktion. För hemmabruk är det naturligtvis smidigare att vacka den.
Skrivet av Mat-Janne
 - 2017-12-14 16:45
Enklare är nog relativt. Först ska fisken styckfrysas för att de inte ska fastna i varandra. Sedan ska de tas ur frysen och varje fisk ska doppas i vatten. Sedan ska de förpackas och in i frysen igen.

Om man redan har en vacuummaskin så kan man vacuumförpacka fisken i ett svep. Påsen kostar såklart. Knappt 2:- för en stor påse. Hur många strömmingar en sådan rymmer tar jag reda på i vår.
Skrivet av webguide
 - 2017-12-14 13:46
Citat från: Andreas skrivet 2017-12-13 14:39
Ganska meckigt att glasera, och tar längre tid att tina och det blir massa vatten. Och om maten skall transporteras blir det mer vikt. Så klart opraktiskt.

Men om det nu blir lika bra eller bättre resultat att vacka fisken, varför gör de inte så med all fisk som säljs i affären?


Det är enklare att glassera den och det kostar troligen mer att vacka den.
Skrivet av Mat-Janne
 - 2017-12-13 18:06
Citat från: Andreas skrivet 2017-12-13 14:39
Men om det nu blir lika bra eller bättre resultat att vacka fisken, varför gör de inte så med all fisk som säljs i affären?

Tror nog det är en prisfråga. Köttfärs och kött är väl förpackad med koldioxid eller liknande, någon som vet?
Skrivet av Andreas
 - 2017-12-13 14:39
Ganska meckigt att glasera, och tar längre tid att tina och det blir massa vatten. Och om maten skall transporteras blir det mer vikt. Så klart opraktiskt.

Men om det nu blir lika bra eller bättre resultat att vacka fisken, varför gör de inte så med all fisk som säljs i affären?
Skrivet av webguide
 - 2017-12-11 08:20
Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-10 17:35
Om man ska frysa in strömming sägs det att man ska lägga in dem i vatten och frysa in.
Nu har jag en vacuummaskin. Är det bättre att förpacka nyfångad strömming på det viset?


Du tänker nog på att de skall glasseras för att inte tårka ut i frysen, det gör man hemma genom att först styckfrysa dem ett par dagar sen doppar man varfe fisk i vatten såa tt den tunn ishinna bildas.... Men att vacka dem ger ju ungefär samma effekt och kommer att skydda fisken från uttorkning.
Skrivet av Mat-Janne
 - 2017-12-10 17:35
Om man ska frysa in strömming sägs det att man ska lägga in dem i vatten och frysa in.
Nu har jag en vacuummaskin. Är det bättre att förpacka nyfångad strömming på det viset?

Annonser

Powered by EzPortal