Stockholm: Restaurang Djuret

Startat av Filippa, 2010-01-18 16:15

Föregående ämne - Nästa ämne

Filippa

www.djuret.se, Lilla Nygatan 5 (tror jag).

Restaurang Djuret på Lilla Nygatan i Gamla Stan är Leijontornets bakficka eller framficka , vilket man vill. Idén är att ha ett sorts djur på menyn per vecka.

I september när vi var där hade man gris på menyn. Den har givetvis härstamning, ekologisk mm. Just vår gris var skånsk. Pappa gillade det

Jag kan ärligt säga att det var något av det bästa jag ätit någonsin.

2 förrätter, 4 varmrätter, en efterrätt och ost. Det är menyn om man inte räknar den fantastiska vinkällaren där många dyrgripar även serveras per glas.

Vi valde att äta varsin förrätt, en leverpastej med syltade grönsaker och en varmrökt, krispig unggrissida.
Till varmrätt valde pappa blodpudding och jag åt helstekt unggrisrygg med bräserad spetskål och tryffelpotatis . Blodpuddingen var så god att jag ville sno pappas tallrik och äta upp hans mat också. Jag kommer troligen aldrig att äta vanligt blodpudding igen. Tyvärr.

Betyget blir 7 av 5. 1 av extra poängen kommer av att de hade lampor gjorda av gamla köttkvarnar. Bara en sån sak. Den andra poänget är för att servitören var klädd i flanellskjorta och skrattade åt pappas dåliga skämt.

Priserna är inte budget - ca 200-400kr för en varmrätt beroende på djur.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal