Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av spenaten
 - 2015-07-25 15:11
Sitter vid min weber 57 och läser  agnetasch inlägg om grillkänsla, grillkänsla är troligen individuellt, för mig är det ritualen att tända grillen, blanda rubben, mixa till en glacé. Såga upp en bit äppelträd eller gå ut i skogen och leta en enkvist.

För grannen kanske det är något annat...
Skrivet av spenaten
 - 2015-07-24 20:53
Jag brukar fylla mitt tändrör med björkved några gånger per år för att rengöra grillen (det blir mycket varmare än briketter/kol, passar även på att grilla när det har blivit glöd. Det ger en smak som påminner om när man var en liten palt och grillade korv ute i skogen.
Så nog är det skillnad på värmekällan när det gäller smak.
Men vi blir alla saliga på olika saker, det viktiga i slutänden är om din gäst är nöjd och tar två gånger ;D
Skrivet av Matgalning
 - 2014-11-27 06:58
Kör gasol för att föreningen inte tillåter kol. Bekvämlighetfaktorn är total och man får ju faktiskt en grillad yta på maten och smak. Kläderna luktar inte rök heller. Gasol är också väldigt mycket billigare än kol men varför välja, köp båda två olika grillar!
Skrivet av Hankki
 - 2014-08-23 20:44
En sak som jag märkt med kolgrill är nu i sommar när jag grillade tre fläskfiléer indirekt med webers grillkol i röd påse. När jag skar upp köttet hade det den röda kanten som kommer när man röker kött. Det har jag aldrig tidigare fått med andra grillkol och så pass kort tillagningstid.
Skrivet av webguide
 - 2014-08-23 14:11
Citat från: Andreas skrivet 2014-08-23 11:15
Källa på de testerna? Har du provat smaka på en kolbit nångång?  ;)


Den smak som kolet evntuellt tillför kommer från trä i kolet, trärök helt enkelt. Det går bra att ersätta med rökspån från lämpligt träslag.
Skrivet av Andreas
 - 2014-08-23 11:15
Källa på de testerna? Har du provat smaka på en kolbit nångång?  ;)
Skrivet av ErikEe
 - 2014-08-22 15:10
Flertalet tester har visat att det inte går att skilja på om maten är gasol eller kolgrillad :-)
Skrivet av Andreas
 - 2014-08-22 11:43
Hur kan du vara så säker på att kolet inte ger nån smak?
Skrivet av ErikE
 - 2014-08-22 11:33
Det är ju faktiskt inte kolet i sig som som ger smak, för er som framhäver den stor smakskillnaden mellan kol och gasol. Det är fettet från maten som droppar ner på glöden eller elden som i sin tur avger rök och smak mot maten. Det kan alltså inte framhävas som ensidig fördel för kolgrill. Själv föredrar jag kolgrillning för "hantverkets" skull, det är lite mer att fixa med, än en gasolgrill, men jag har även gasolgrill på balkongen som jag med fördel använder vid snabba spontana grillningar.
Skrivet av agnetasch
 - 2014-03-26 08:18
"Grillkänsla" Vad är det? ???
Skrivet av handola
 - 2014-03-25 13:36
Har vägrat att köpa en gasolgrill, är ingen grillkänsla alls.
Skrivet av Matte
 - 2013-09-14 16:29
Träkol är både lukt o smaklöst. Det bidrar ej till annan smak. Gasolgrill med sk flavorizer-bars ger samma effekt som träkol dvs. Köttsaften droppar ner på bars eller kol och förångas. Ångan går upp i köttet igen o gör de både gott o smakrikt. Sen är det ju känslan förstås som avgör. Använder både kolgrill, gasolgrill, o rök. Kolla med de stora grabbarna som är proffs o se, de säger samma sak. Trevlig kväll allihopa
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-20 22:05
Du skulle må då (illa)
Skrivet av Urban
 - 2007-05-20 17:50
Om du har ett sådant recept, så ber jag dig vänligen att posta den i receptråden "marinader"  ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-18 11:17
Man kanske kan marinera köttet i tändvätska?Tänk med vilken raketfart grillningen då skulle gå med.BBQ-fast-food ;D

Annonser

Powered by EzPortal