Findus hotar Dafgård - är Dafgård namnsnyltande skurkar?

Startat av Andreas, 2008-05-21 09:43

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Nu eskalerar bråken inom livsmedelsbranschen, det började med Karamellkungens hot mot Godisprisen och nu hotar även Findus Dafgård. Vad det handlar om denna gång är att Dafgård börjat sälja portionsmat med namntillägget "XL".

"- Findus hävdar att de har ensamrätt till namnet XL, alltså stora portioner, att de har ensamrätt till röda förpackningar på fryst färdigmat och att de har ensamrätt i Sverige att tillverka husmanskost. Det är befängt, säger Magnus Dafgård" http://www.dagenshandel.se/dh/DagensH.nsf/0/0DEE02A289A9EB47C125744F0037C1DD?open

Och som av en händelse råkar jag ha bilder på bägge förpackningar, är de för lika, är Dafgård namnsnyltande skurkar? Döm själva.
Den som inte frågar får inga svar.

Rookie-T

Vilken otrolig bull-crap från Findus sida. XL=Extra Large! inte vid alla grönsvansade isbjörnar har det ensamrätt på nått sådant. Att även kräva ensamrätt på husman är även det helt jamarns vrickat. Dessa förpackningar är inte lika.

Att det finns valmöjligheter är bara bra. Men findus ska ju tydligen ha monopol...
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Emma

Kanske lite löjligt av Findus men ensamrätten åt sidan det känns lite som att Dafgård härmar när det skriver XL, kunde de inte hittat på något eget?

Andreas

Mjovisst hade det varit roligare om Dafgårds hittat på nåt eget istället för "XL", men vad, nån som har nåt bra förslag?
Den som inte frågar får inga svar.

Lucy

Tja, varför inte "Plusportion" eller "Portion+", kanske inte tillräckligt fyndigt?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal