Vad är tjusningen med gasolgrill?

Startat av Andreas, 2007-04-24 08:39

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch


ErikE

Det är ju faktiskt inte kolet i sig som som ger smak, för er som framhäver den stor smakskillnaden mellan kol och gasol. Det är fettet från maten som droppar ner på glöden eller elden som i sin tur avger rök och smak mot maten. Det kan alltså inte framhävas som ensidig fördel för kolgrill. Själv föredrar jag kolgrillning för "hantverkets" skull, det är lite mer att fixa med, än en gasolgrill, men jag har även gasolgrill på balkongen som jag med fördel använder vid snabba spontana grillningar.

Andreas

Hur kan du vara så säker på att kolet inte ger nån smak?
Den som inte frågar får inga svar.

ErikEe

Flertalet tester har visat att det inte går att skilja på om maten är gasol eller kolgrillad :-)

Andreas

Källa på de testerna? Har du provat smaka på en kolbit nångång?  ;)
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2014-08-23 11:15
Källa på de testerna? Har du provat smaka på en kolbit nångång?  ;)


Den smak som kolet evntuellt tillför kommer från trä i kolet, trärök helt enkelt. Det går bra att ersätta med rökspån från lämpligt träslag.

Hankki

En sak som jag märkt med kolgrill är nu i sommar när jag grillade tre fläskfiléer indirekt med webers grillkol i röd påse. När jag skar upp köttet hade det den röda kanten som kommer när man röker kött. Det har jag aldrig tidigare fått med andra grillkol och så pass kort tillagningstid.

Matgalning

Kör gasol för att föreningen inte tillåter kol. Bekvämlighetfaktorn är total och man får ju faktiskt en grillad yta på maten och smak. Kläderna luktar inte rök heller. Gasol är också väldigt mycket billigare än kol men varför välja, köp båda två olika grillar!

spenaten

Jag brukar fylla mitt tändrör med björkved några gånger per år för att rengöra grillen (det blir mycket varmare än briketter/kol, passar även på att grilla när det har blivit glöd. Det ger en smak som påminner om när man var en liten palt och grillade korv ute i skogen.
Så nog är det skillnad på värmekällan när det gäller smak.
Men vi blir alla saliga på olika saker, det viktiga i slutänden är om din gäst är nöjd och tar två gånger ;D

spenaten

Sitter vid min weber 57 och läser  agnetasch inlägg om grillkänsla, grillkänsla är troligen individuellt, för mig är det ritualen att tända grillen, blanda rubben, mixa till en glacé. Såga upp en bit äppelträd eller gå ut i skogen och leta en enkvist.

För grannen kanske det är något annat...

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal