Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Flodis
 - 2018-02-13 21:51
Är det någon som kan tipsa om vilken innertemperatur som är bäst för respektive köttslag?
Skrivet av Flodis
 - 2018-02-13 18:10
Har precis börjat röka i en bradley smaker. Jag gav min sambo en i present. WOw vilken grej! Rökte i helgen en hel fläsksida och en stor bit Nötbog som jag saltat själv. Blev kanon gott och verkligen värt mördan även om det tog 18 timmar ! ????
Skrivet av Mat-Janne
 - 2017-12-18 15:48
Ok, jag var bara nyfiken på vad de bestod av. Håller mig till mitt förråd av alved ...
Skrivet av Skogis
 - 2017-12-17 23:20
Har du ingen Bradley är det rätt meningslöst att pressa puckar.
Du behöver bara spån med rätt storlek och av rätt trädslag samt en press, ja och en form givetvis. När trycket är tillräckligt högt avger spånen något som gör att spånet klibbar ihop.
Skrivet av Mat-Janne
 - 2017-12-17 16:59
Tack för svar. Såg att man kan göra dessa puckar själv. Har du något recept på vad som ingår i dem?
Skrivet av Skogis
 - 2017-12-17 16:44
Spånet är pressat till puckar som matas fram en och en till ett värmeelement med 20min intervall.
Skrivet av Mat-Janne
 - 2017-12-17 16:36
Hur är tillgängligheten på puckar nuförtiden
Vad är "puckar" undrar en som har byggt en egen rök men aldrig sett en Bradley Smoker ...
Skrivet av agnetasch
 - 2016-10-15 16:37
Citat från: Krutgubben skrivet 2016-10-14 21:37
gumman är inte så förtjust i whisky smaken, gillar körsbär eller pekannöt bäst
Hon har god smak din "gumma"  ;)
Skrivet av Krutgubben
 - 2016-10-14 21:37
Jag använder en Bradley Digital 6 hyllor, främst för att med rökspånet får jag Hartz rester i köttet, Bradley har löst problemet med att bar bränna briketterna till hälften, Nu finns även Greven en svensk tillverkare av briketter, kmpisenisen köpte billigt rök spån på ÖB smakade lösningsmedel om fisken, läste på påsen tillverkat i Ukraina, såg ut som spån från en motorsåg. Läste om att man inte bör äta rökt för ofta, där tog man upp renheten på röken från Bradley.
Har rökt med i många hembyggen, men Bradley slår dem smakmässigt, gumman är inte så förtjust i whisky smaken, gillar körsbär eller pekannöt bäst eller gammal hederlig all, lind är med god. Problemet åtgången börjar vara större en jag hinner med, de som på stått att kanadagås och änder inte är gott, påstår nu att det är det bästa de ätit, endera beror det på röken, eller min saltning. Inte en missad rökning på hela tiden är med intjänade pengar.
Skrivet av Skogis
 - 2013-05-02 15:34
Här är ett alternativ till en rök.

http://www.nimaab.se/se/art/kallrokningspaket.php

Relativt billig är den också, "bara" 240:-
:)
Skrivet av Skogis
 - 2013-04-20 14:49
Du har delvis rätt.
Röret är tätt i toppen men i botten finns ett spjäll som reglerar lufttillförseln. Akvariepumpen skapar ett litet undertryck i röret som går till rökutrymmet och då skapas det ett luftflöde som räcker för att spånet inte ska slockna.

Det finns en villfarelse om att det ska ryka som bara den, men på t ex www.smokingmeatforums.com pratas det ofta om TBS, thin blue smoke. Den är den bästa enligt dom. Den syns knappt men ger mest smak och det var nog målet man hade när man byggde Bradleyn från början.

Den enda egentliga skillnad på min rök och Bradleyn är att jag använder spån och får fylla på lite oftare. Temperaturen ställer jag med värmeplattan och rökmängden är densamma.

Jag har sett på en blogg att det går att bygga om matarverket till puckarna och då förlänga tiden mellan puckframmatningarna. Är man lite händig kan man minska sina kostnader för puckarna, men är man ohändig, kan det bli dyrt  ;)
http://borglunds.wordpress.com/2013/04/15/bradley-smoker-rebuilding-project/ om man är intresserad.
Skrivet av Hasse
 - 2013-04-20 13:27
Skogis, tack för bilderna!

Om jag har förstått det hela rätt så är Smoke Daddy, och ditt hembygge, ett rör stängt i båda ändarna, men med ett rökutsläpp och där tilluften regleras med en elektrisk pump.

Om man bor med grannar tätt inpå så kan ju röklukten bli ett problem. Upplever du någon skillnad mellan Bradley och din Smoke Daddykopia? Bradleyröken är tydligen väldigt diskret när det handlar om röklukt.
Skrivet av Skogis
 - 2013-04-20 13:03
Din önskan är min lag ;)

Som synes har den fått stå ut med en del ombyggnad. Så idag är den dubbelt så stor och har en lös spånkorg vilket en Smoke Daddy inte har. Den drivs av en akvariepump vars slang ansluts till det lilla röret. Skall jag varmröka använder jag en värmeplatta från ÖB (149:-) för värmen skull. Är det däremot kallrökning som gäller så höjer inte rökgeneratorn tempen mer än 5° i röken, så jag kan kallröka även sommartid  :)

Här sitter den på mitt rökskåp som är byggt med utgång från en 2x1M rostfri plåt, dvs invändigt mått är 1M högt och 70cm bredd och 65cm djup. Betydligt större än Bradleyn.
Skrivet av Hasse
 - 2013-04-19 17:07
Skogis, det skulle vara kul om du vill visa en bild på ditt hembygge.
Skrivet av Skogis
 - 2013-04-19 15:35
A-Maze-N smoker hittar du på www.Carnivor.se men då heter den Amazin??? En annan variant av labyrinten ( pro q smoker) hittade jag på en sajt som finns i Göteborg men jag minns inte namnet på sajten.

Jag har själv byggt en variant av Smokedaddyn och efter lite intrimning går den som en klocka. Intrimning och intrimning, till slut byggde jag en lös spånkorg som eldas från ovansidan istället för som originalet som bränns från undersidan. Men nu fungerar den som jag vill.

Annonser

Powered by EzPortal