Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kd
 - 2015-12-10 19:53
jag använder en jigg i fyrkantprofiler som jag  svetsat ihop i en fyrkant,ca 30x30(profil 80x40x4) till detta används en pelardomkraft på 1 ton som pumpas manuellt så mycket det går,vila pressningen i 20-30 sek,i övrigt med samma saker som dansken. gör gärna ´smeten´ ganska torr,tryck en klump i handen och kolla så den håller ihop

testa ´ä bra
Skrivet av Andreas
 - 2015-12-10 08:52
Hur gör du när du pressar?

Vilken finurlig pysselfilm och härligt med lite dangelska!

Postar länken så att andra slipper googla
https://www.youtube.com/watch?v=O5t1dAiboAg

Så alltså
¤ 3 koppar fint
¤ drygt en kopp grovt
¤ drygt 1 matsked potatismjöl
¤ kokande vatten

Blanda i bunke tills fint och jämnblandat.
Pressa ihop kakorna i form med 1,5 tons elektrisk garagedomkraft och låt stå i press i 20 sekunder.
Låt torka 4(?) dagar på galler.
Skrivet av kd
 - 2015-12-09 12:13
 :) hej, ny på forumet,men kikat lite på tidigare trådar ang rökning av fisk och kött och en fråga som kommer upp är hur man gör egna briketter typ bradlys,och en metod jag använder är av en man i danmark.
fungerar bra och är billigt.receptet på spånet använder jag men pressar annorlunda...
kolla youtube..bradly bisquetts 2/arvid jakobsen..........testa är bra

Annonser

Powered by EzPortal