Citat från: Skogis skrivet 2016-06-19 09:40
Det är väl annars inte så lyckat att tina och frysa kött utan tillagning.
Citat från: agnetasch skrivet 2013-04-01 10:24Jag använder endast nitritsalt när jag gör egen korv, salami och liknande.
Jag tar smällen med grått köttJag använder inte nitritsalt längre i saltlake, ju färre tillsatser desto bättre.
Citat från: agnetasch skrivet 2013-04-01 10:24Vanligt osaltat stekfläsk finns i min lokala ICA butik.
Du skrev om osaltat stekfläsk i paket; vilket firma är det som gör det, jag kanske kan jaga upp detta fläsket här någonstans?
Citat från: agnetasch skrivet 2013-04-01 10:24Givetvis blir saltade köttvaror inte osaltade när man lägger dem i rent vatten. Man lägger saltade köttvaror i rent vatten för att minska saltmängden i köttvaror som är för salta. När jag var barn använde man fortfarande fläsk som saltades i stora träkar.
Jag har provat med bacon o det fungerar så tillvida att köttet blir mindre salt MEN inte helt osalt.
Citat från: Mohedakocken skrivet 2013-03-31 11:52Prov med ett par bitar butiksrimmat fläsk i vatten i kylen i en timma och se vad du tyckerJag har provat med bacon o det fungerar så tillvida att köttet blir mindre salt MEN inte helt osalt. Du skrev om osaltat stekfläsk i paket; vilket firma är det som gör det, jag kanske kan jaga upp detta fläsket här någonstans?
Citat från: Mohedakocken skrivet 2013-03-31 11:52Jag tar smällen med grått kött
När du rimmar själv kommer ditt kött att bli gått på färgen när du steket det om du inte använder nitritsalt när du rimmar.
Nitritsaltet ger den färg som ditt butiksrimmade fläsk har.
Citat från: Nilsson skrivet 2008-11-02 17:49en svagt rimmad sida som stekfläsk blir antingen som om den inte ens sett saltkaret eller så får den amerikafläsk att smaka "sött"
Citat från: Mohedakocken skrivet 2013-03-29 15:56Jag brukar köpa färdigskivat stekfläsk och lägger det i saltlake ca: 1timma