Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - heyking

1
Insomnade / Presentation av GourMera
2007-10-29 15:27
Tänkte att jag skulle presentera vårat företag!

Jag heter Stefan von Heyking och är grundaren av GourMera.

GourMera startades 2006 och har som mål att erbjuda ett brett sortiment av gourmet och delikatessprodukter för egen njutning men också som presenter och företagsgåvor.

Vi tar tacksamt emot synpunkter på vårat sortiment och uppbyggnad av våran hemsida.

Har ni några frågor gällande produkter så är ni välkomna att skriva här eller kontakta oss på nedanstående kontaktuppgifter.

GourMera
Kinnagatan 6
51251 Svenljunga

Tel: 0325-13003

E-Mail: kontakt@gourmera.se

E-Butik: http://gourmera.jetshop.se


//Stefan von Heyking - GourMera

2
Anledningen till att bryna köttet är ju att dels för att det ser apptitligare ut men också för att få fram den steksky och smak som blir när du bryner köttet.
3
En varm rökning pågår under några timmar medans en kallrökning pågår ungefär 4-5 dagar.

Problemet att göra det på sommaren är ju att ute temperaturen ofta överstiger röktempen och då måste man ju kyla luften istället vilket gör balanseringen av temperaturen mycket svårare.

Det som jag tycker är det lätaste sättet att kalröka är att man har två lådor, en röklåda och en rökningslåda. Man sätter ett rör eller en utdragbar metaltub (vet inte vad dom heter) mellan röklådan och rökningslådan då kyls röken medans den färdas mellan lådorna. För att reglera tempen på röken så förlänger eller förkortar du bara tuben.

Detta var nog en av de sämsta förklaringarna på länge men jag får posta en bild om ni inte förstod :)
4
Kallrökning sker mellan 20-30grader vilket gör att det är nästan omöjligt att göra på sommaren, att göra det i en vanlig rök blir komplicerat då du måste försöka leda runt röken så att den hinner svalna.
5
Tycker personligen att Valrhonas kakaopulver är underbar.
6
Jag menade att såserna ger ifrån sig väldigt mycket chilismaker och inte bara hetta även i små mängder och det är inte vad man vill ha i en dessert.
7
Du kan använda såserna i desserter men det blir problem med doseringen, plus att det blir lite förmycket chili smak av det, när man gör desserter så är man inte ute efter smaken utan styrkan.

Bara personliga åsikter!
8
Hej och tack för välkommnandet!

När man använder chili och choklad så måste man tänka på att använda det till lite sötare saker, använder du den till osöta saker så framhävs bara chokladen och det blir en förstor chokladsmak med mycket beska.

Tipps nu till midsommar är att göra en chokladkaka eller kladdkaka med lite chili, toppa med lite jordgubbar så har ni en underbar dessert, det söta i chokladkakan och dom fruktiga jordgubbarna balanserar allt perfekt.

Använd gärna cayenepeppar så kommer styrkan först efter chokladen och det söta.
9
Jag använder den personligen till chili con carne, köttfärssås, köttgrytor och chokladkakor....................nu undrar ni om jag är galen men det är faktiskt sant, choklad och lite chili är underbart :)
10
Tjenare allihop!

Jag såg att ni diskuterade Blair´s såser och tänkte att jag skulle sticka in med ett litet inlägg.

Såserna är en nästan chockartad upplevelse att smaka rena men samtidigt mycket intressanta för man har garanterat aldrig smakat något starkare, och glöm allt vad mjölk och vittbröd heter för det kommer inte att hjälpa det är bara att uthärda hettan  ;D

Sen såg jag att det var någon som undrade om det verkligen gick att lägga detta i maten och det gör det, vad som händer är att i grytor m.m så frigörs det ofantligt mycket bra chili smaker som ni aldrig känner när man smakar den rent, dosera försiktigt i början bara så ni inte står där men en gryta som är oätlig.

Sen måste jag rekomendera alla att köpa sig lite egna chilifrön och odla dessa hemma i fönstret, chili är lättodlat och det är en fröjd att få göra sin egen chutney eller sås.

[Andreas klippte bort ett eget företagsnamn här. Jag har mailat dig om detta.]

Annonser

Powered by EzPortal