Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av djohansson
 - 2011-10-30 09:27
Citat från: Kalle W skrivet 2011-10-30 00:51
Tack för tipset! Stekte älgfile till 55grader och lät den vila kanske 7 min idag, kan ha vart det bästa köttet jag nånsin ätit!


Oj. Sju minuter låter som ganska kort tid för vila, men kanske var det en ganska tunn filé som gått på ganska låg temperatur i ugnen?
Skrivet av Kalle W
 - 2011-10-30 00:51
Tack för tipset! Stekte älgfile till 55grader och lät den vila kanske 7 min idag, kan ha vart det bästa köttet jag nånsin ätit!
Skrivet av Kari
 - 2007-10-18 08:23
Tackar och bockar!
Skrivet av roffekock
 - 2007-10-17 21:53
Stektemperaturer               
Skaffa digital termometer den funkar otroligt bra gärna trådlös så kan du pyssla med annat under tiden. Se nu denna lathund bara som ett förslag och inget annat.
Älg- Rådjur- Hjort- Filé

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
52                  57                  65                  110

Älg- Rådjur- Hjort- Stek

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
55                  62                  68                  120

Lamm- Filé

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
52                  57                  65                  110

Vildsvin- Filé

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
X                    67                  72                  110

Lamm- Stek

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
55                  62                  68                  120

Hare

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
52                  57                  65                  110

Vildsvin- Stek

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
X                    70                  72                  120

Kyckling- Filé

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
X                    67                  72                  110

Gås- Helstekt

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
X                    X                    70                  170 (220 mot slutet av stektiden)

Anka- Helstekt

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
X                    X                    70                  170 (220 mot slutet av stektiden)

Kalkon- Filé

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
X                    67                  72                  110

Kalkon- Helstekt

Röd                Medium          Välstekt          Rekommenderad ugnstemp
X                    X                    70                  170 (220 mot slutet av stektiden)





Skrivet av Urban
 - 2007-10-17 19:36
När jag gör tex. skinkstek så brukar jag plocka ut den ur ugnen vid 68-69 grader varvid jag lägger in den i folie och låter den ligga till sig i 20-30 minuter.
Jag tycker att den blir mycket saftigare då.
Skrivet av Kari
 - 2007-10-17 09:34
Jag testade den falska fläskfilén här om dagen med medium 71grader och den blev fin fin! Ugnen på 100grader i nästan två timmar. Lindad i alufolie, marinerad i soya och socker och några rosépeppar i paketet.

Men vad är absolut lägsta temp för fläsk, kyckling etc? Hur är det med fasan, tjäder, orre?

En lathud som någon har skulle sitta gott!  ;D
Skrivet av Andreas
 - 2007-10-17 08:56
Vilka temperaturer tycker du man ska använda Roffe?
Skrivet av roffekock
 - 2007-10-16 23:24
Citat från: elka skrivet 2007-10-14 10:38
Termometern testad! Kul detalj att den går att ställa in för nöt, fläsk, lamm, kyckling och kalkon och hur man vill ha köttet så slipper man leta i böckerna om innertemp!


Citat från: Andreas skrivet 2007-10-15 08:01
Är det en enda fördefinierad temperatur för nöt eller är det flera - alla vill ju inte ha helt genomstekt?


Citat från: elka skrivet 2007-10-16 21:54
Andreas: Så här är de fördefinerade värdena:

Nöt Well done 77, Medium 71, Medium rare 63, Rare 60
Kalv Well done 77, Medium 71, Medium rare 63
Lamm Well done 77, Medium 71, Medium rare 63
Fläsk Well done 77, Medium 71
Kyckling Well done 82
Kalkon Well done 82
plus att det går att programmera sin egen temp som vanligt.


Jag tycker att dom här temp. verkar ligga högt. Enligt min mening.

[Andreas klippte in citat Elka och mig själv innan flytt till egen temperaturtråd.]

Annonser

Powered by EzPortal