Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - mani75

1
Jag har dessvärre mycket svårt för skotska single malts, mest pga rökigheten...Har visserligen vissa flaskor som går att dricka typ Highland Park 16 yo, Glenmorangie Madeira Wood osv men har börjat titta och smaka på lite åt det amerikanska hållet. Detta möts av fasa av många av mina vänner ty tesen : Jack Daniels smakar skit! Tycker själv att Jack smakat bra men finns ju ett stort utbud av amerikansk bourbon och whiskey som man kanske inte läser/ser så mycket av!

Har vi några sådana kännare på forumet?

För egen del har jag en flaska Knob Creek Bourbon, 9 yo hemma. Smakar mycket bra! Aprikos, vanilj och inte så rökig, mycket gott :)

Så, fyll på med erfarenheter av amerikansk whiskey/bourbon!
2
Tips är ju alltid bra och man måste ju våga prova något nytt ibland så varför inte lista varandras favoriter?!

Dricker själv en del rött, kan inte så mycket...än...men som "husvin" har jag KWV Roodeberg(Sydafrika), ett fynd i sin prisklass! Har även detta till matlagning. Ett steg bättre är Klein Constantia (Sydafrika), mycket gott och fås till fyndpris på Border-Shop. Lagar jag något riktigt bra brukar det bli ett vin från Chateaunef-du-pape. Lite dyrare men tål att lagras och är fylligt och formidabelt!

Som vitt husvin har jag Tara-Paca från Chile, mkt gott! Klein Constantias vita är mycket fina och även de från Chateauneuf-du-pape om man lyckas få tag på en sådan flaska.

Dricker inte öl så ofta men en Grolsch eller en Lubsterpilz slår aldrig fel!

Starksprit då...Tja, Calvadoser a la 12 år eller mer, fin konjak, Premium Vodka eller favoriten mörk lagrad rom, avec är underskattat  ;)

Snaps finns det bara en: O.P Andersson!

Fyll på!

3
Hallå?

Tänkte att som ny här kan man ju starta en tråd  ;)

Tar ni tillvara säsongens bär och frukter? Berätta!!

För egen del blir det till vår/sommarkanten förstås rabarbersaft, gärna på de tidiga röda rabarberna med vaniljstång. Färgen blir fint röd  :) Sedan blir det saft och sylt på jordgubbar som följs av fläder. Allting fryses så man har hela året. Saft på jordgubbar/rabarber är ju en höjdare!

Glass måste man ju ha på sommaren, brukar ha rabarbersorbet, vaniljglass och flädersorbet i frysen. Till hösten blir det sorbet och saft på äpplen. Fikonmarnelad blir det ibland. Och så vinbärssaft och gele förstås. Höjdaren är en gele på blåbär och timjan som är kalas till viltet på hösten!

Fyll på!!

Annonser

Powered by EzPortal