Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Nilsson

1
Nu är det dags igen, jag har tagit upp gösfiléer. Eftersom jag fiskar en hel del blir det ganska mycket gös för min del och repertoaren är inte speciellt stor. Jag brukar ugnsbaka på lökbädd, panera, grilla och rent av bara steka.
Är det någon eller några som har några beprövade idéer som är lite mer spännande eller annorlunda? Eller kanske någon ny fräsch sås man kan använda sig av, brukar själv kladda till det med typ kall romsås eller hollandaise.
2
I helgen var jag på rådjursjakt med en kille uppväxt i västra Norge. På kvällen bjöd han på en traditionell rätt som består i rotmos, stuvade ärtor, fårkorv och kokt fårhuvud med skirat smör.
Hittade lite bilder och info här:
http://carloskar.blogspot.com/2008/10/smalehove-fest.html

Detta är något jag rekommenderar alla som har möjlighet att prova!
Jättegott! Till och med ögat smakar gott. Det finns dock mycket mer kött på ett fårhuvud än man tror. Dessa var från vuxna får, inte lamm, och 0.1 ton jag blev definitivt mätt på ett halvt huvud. Det var definitivt inte sista gången jag åt detta!
3
Julbord i all ära, men alla har vi väl en favorit, en familjetradition eller liknande som ni inte kan vara utan.
Posta den här!

Personligen kan jag inte vara utan tjocka revbensspjäll, brynta i pannan och stekta i ugnen kryddade med ingefära.  :D
4
Hej alla glada.
Tänkte passa på att be om hjälp gällande min största kulinariska betongsugga just nu: Rimmning av fläsk.

När jag skriver fläsk menar jag nästintill uteslutande vildsvin eftersom det råkar vara det som finns till hands...
Problemet består i att jag med stor framgång rimmat det mesta för rökning, rimmat skinkor som sedan ugnsbakats, rimmat lägg och smakat av med rotmos och så vidare, MEN;

Rimmat sidfläsk blir aldrig bra som stekfläsk. Jag har provat olika lag med 10 del salt, ägget som flyter/sjunker, salpeter och inte, och så vidare...
Visst, en starkt rimmad sida blir kalas i röken men en svagt rimmad sida som stekfläsk blir antingen som om den inte ens sett saltkaret eller så får den amerikafläsk att smaka "sött".
Det verkar som att den varierande fetthalten i sidorna är en parameter för hur salt fläsket sedan smakar efter rimningen. Vissa svin har ju markant fetare sida än andra, men om man tittar i affären på färdigrimmad sida så förefaller fetthalten vara den samma nästan hela tiden... Jag kanske missat något där...

Någon som sitter på ett fint tips på hur jag ska rimma mitt sidfläsk för att kunna svänga till det med lite potatis och kanske lite bönor?

-->Nilsson

Annonser

Powered by EzPortal