Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Jörgen

1
För många år sedan när min gamla mormor gick bort så fick jag genom dödsboet en gammal brödkniv av märket "BOSCH", kniven var helt ny i förpackningen men var inköp någon gång på 50-60 talet.
Det är en otroligt vass och fin brödkniv som kommer att hålla hela livet ut.
Tillverkar BOSCH forfarande knivar eller har dom slutat med det?
2
Vad kan man laga med en höna?
3
Hej Agnetasch.
En gång blev jag bjuden på stekta inlagda makrillfiléer. Dom var inlagda i en ättikslag precis som man kan göra med stekta strömmingar. Det var jättemumsigt och rekommenderar dig att prova samma sak om du har några Makrillar över.
4
Hej Andreas.
Det var vanilga röbetor från Önos som vi åt till pölsan.
Men hemmainlagda röbetor är faktiskt bättre. Fast det är så sällan man får smaka sådana delikatesser nu för tiden.
5
Min Mamma brukar rengöra skärbrädan i målarsoda. Det är soda som man kan köpa på affären för att tex. använda till att luta fisk. Man blandar ett vitt pulver i vatten bara. Det är nog ganska så starkt, och man bör nog vara försiktig så det inte stänker sodavatten i ögonen. Men bakterierna dör nog kan jag tänka.
6
Vetgirig, frågelåda / SV: Sushi
2007-05-11 20:52
Har du provat att göra sushi på grötris crlhrv?. Kan du kanske hjälpa mig så jag vet hur jag ska göra.
Kan man använda äpplevinäger istället för risvinäger?.
Vilken fisk är bäst att använda när man gör hemma?
Kan man använda Abborre eller gädda?
7
När jag gör min marinad så använder jag Olja,soja,äpplevinäger,lite vatten och Santamarias grillkrydda. Det blir jättegott och ganska så likt Kaj´ps orginalmarinad som man kan köpa på Konsum
8
Tror ni att det går att grilla en skicka på en engångsgrill från Statoil?.
Jag hade en sån där klotgrill för 199 kronor men den är så rostig nu att jag nog måste slänga bort den i år  :(
9
Jag brukar koka dom 10 minuter, upp till en kvart beroende på hur tjocka kyckling-kubborna är.
Jag skrev kycklinglår förrut, men det var kycklingklubbor som jag menade egentligen.
Fast det går nog lika bra att koka dom också.
Citat från: agnetasch skrivet 2007-05-09 19:14
God idé.Hur länge kokar du dom?
10
Ofta när jag steker fläskkotletter så blir dom så jättetorra, nästan så att det gnisslar mellan ränderna när man tuggar dom. Kan det bero på att jag vänder dom alldeles för ofta i stekpannan?.
11
Vetgirig, frågelåda / Sushi
2007-05-09 19:15
Jag tycker att sushi är så himla himla gott. Jag brukar äta ute på sushirestaurang ungefär 6gg per år, men tycker att det börjar kännas för dyrt nu när jag blivit arbetslös.
Jag skulle vilja kunna göra den själv, men är lite osäker och inte så jätteduktig på matlagning. Är det svårt att göra egen sushi hemma?.
12
Jag åt min mammas hemlagade pölsa med kokt potatis och rödbetor
13
Rödvin och Coca Cola lät märkligt att sammanblanda. Hur gott kan det vara?
14
Jag har kokat kycklinglår innan grillning. Jag tycker att det är svårt att grilla råa kycklinglår för dom blir lätt brända och ofta rosa på insidan. Det smakar också bra tycker jag.

Annonser

Powered by EzPortal