Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Ämnet startat av: rbiake skrivet 2018-06-20 18:50

Titel: Varför både grädde,vatten och mjöl ?
Skrivet av: rbiake skrivet 2018-06-20 18:50
Ibland ser man i recept grädde,vatten och mjöl. Jag antar att mjölet är för att kompensera konsistensen pga vattnet. Varför inte bara grädde och skippa mjölet och dess bismak?
Titel: SV: Varför både grädde,vatten och mjöl ?
Skrivet av: Skogis skrivet 2018-06-21 11:05
Skulle gissa på att man använder mjöl för att hålla nere fetthalten men ändå få en redning.
Hardcore är väl att reducera grädden så man får en redningsliknande konsistens. Men då har man nog en fetthalt i såsen på +55%  :)
Titel: SV: Varför både grädde,vatten och mjöl ?
Skrivet av: agnetasch skrivet 2018-06-22 08:01
Det blir billigare att reda med mjöl än med grädde. Någon bismak behöver man inte få av mjölet om man kokar redningen länge.