Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Lasse
 - 2012-11-12 19:19
Någon som provat Food Sealer Prestige från OBH?

http://www.obhnordica.se/food-sealers-1013.aspx?ProductID=PROD809
Skrivet av webguide
 - 2011-12-26 08:29
Yes, en kammarvackare funkar såhär:
Man lägger det som skall vackas i en påse i kammaren, den del av påsen som skall svetsas läggs över en svetsbalk (inne i kammaren), när man stänger locket så bildas vakuum i hela kammaren. Det innebär att luften inte sugs ur påsen utan att påsen befinner sig i ett rum under vakuum (sänkt lufftryck). Innehållet i påsen påverkas inte på annat sätt än att eventuell vätska börjar koka på grund av det sänkta lufttrycket. När vakuumprocessen är klar svetsas påsen ihop och sedan normaliseras trycket i kammaren.

I en "bordsvackare" sugs luften ur påsen direkt, vilket innebär att vätskor och mjöl, pulver och liknande sugs ut ur påsen.
Skrivet av Andreas
 - 2011-12-23 12:25
Citat från: webguide skrivet 2011-12-22 10:33
12000 ungefär, köpte direkt från fabriken. Fördelen är man kan vacka "vad som helst", vätskor, pulver etc.
Det blir även bättre vakuum i en kammarmaskin och man kan klara geler mm.


Går det på att ett lättfattligt sätt att förklara den funktionsmässiga skillnaden som gör att  kammarmaskinen till skillnad från andra vakuumpackare klarar "vad som helst"?
Skrivet av webguide
 - 2011-12-23 09:24
Citat från: Gilius skrivet 2011-12-23 08:37
Tycker om bilden, allra helst med boken i bakgrunden.
Vad kostade den, landad i sverige ?

/gilius


Hehe, yes, bra bok.
Den kostar ca 2700 sek landad och klar, direktbeställd från fabriken i Schweiz. Ett mycket bra pris för en proffspryl.
Skrivet av Gilius
 - 2011-12-23 08:37
Tycker om bilden, allra helst med boken i bakgrunden.
Vad kostade den, landad i sverige ?

/gilius
Skrivet av webguide
 - 2011-12-22 17:14
Fick hem en "riktig cirkulator idag, så nu har jag en komplett sous vide -utrustning. :)

Skrivet av webguide
 - 2011-12-22 10:33
12000 ungefär, köpte direkt från fabriken. Fördelen är man kan vacka "vad som helst", vätskor, pulver etc.
Det blir även bättre vakuum i en kammarmaskin och man kan klara geler mm.
Skrivet av Andreas
 - 2011-12-22 09:21
Vad gav du för den? Och vad var nu den stora fördelen med kammarmaskiner?
Skrivet av webguide
 - 2011-12-21 09:08
Jag har en Minivac hemma, en kammarmaskin.
Skrivet av Andreas
 - 2011-12-19 20:07
Jo. Den billigare heter V2040 och den dyrare V2860. Exakt vad är det som gör V2860 värd 1300:- kronor mer?
Skrivet av kayaker
 - 2011-10-16 22:03
Citat från: Gunnar skrivet 2011-10-16 11:21
Jag har hört att Electrolux Home tagit in FoodSaver vacumförpackare i sitt sortiment

Det stämmer. Jag har sett dem i butiken. De säljer f.n. en enkel modell för 999:- och en dyrare modell för drygt 2000:-.
Skrivet av rene
 - 2011-10-16 11:47
Hos www.SousVideShop.se har vi också vakuumförslutare till hembruk

Ha' en trevlig dag
Skrivet av Gunnar
 - 2011-10-16 11:21
Jag har hört att Electrolux Home tagit in FoodSaver vacumförpackare i sitt sortiment
Skrivet av Howard
 - 2011-08-11 20:19
Hej, kolla på www.vacuumchef.se dom har vakuum maskiner för hemmabruk.
:)
Skrivet av Micke
 - 2011-05-14 13:28
Jag har kopt en IS-500 härifrån:
http://shop.ebay.com/kingscomall/m.html?_trksid=p4340.l2562

Fraktfritt från Korea. Maskinen med en rulle påsar kostade drygt 700:- och är min nya favorit i köket då jag gör egen korv och köper kött direkt från småbönder.

Enormt bra service hos dom, den anlände till dörren på 5 dagar.

Annonser

Powered by EzPortal