Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Pernilla Elmquist
 - 2011-03-24 13:41
Citat från: Mickan skrivet 2011-03-16 17:35
Undrar hur du definierar "fluffig" Pernilla. Har lite svårt att se att det receptet ger fluffighet. För mig är fluffigt fyllt med luft, mjukt och poröst.


Jag menade nog lite mer fluffig till utseendet...:)
Skrivet av Karolina
 - 2011-03-18 16:41
Citat från: Andreas skrivet 2011-03-17 09:09
Skulle man kanske kunna grädda dem med endast övervärme?


Kanske en stund? Och vispa äggen mycket samt blanda smeten försiktigt kanske. Detta måste provas!  ::)
Skrivet av Krista
 - 2011-03-18 08:54
Citat från: Pernilla Elmquist skrivet 2011-03-16 12:22
Tack för tipsen!
Hittade ett recept igår där man mixade alla torra ingredienser för sig (även socker) och använde både mjölk och olja. De blev fantastiskt goda. Och kladdiga och lite fluffiga.  Här kan ni se resultatet och receptet. http://pernillaelmquist.se/2011/03/15/en-vanlig-hederlig-husmansmuffin/

Hälsar
MästerkockPernilla


Såg supersmaskiga ut! Gillar inte heller evil twin-varianten utan vill ha just den där mer fluffiga kupolformade :)
Skrivet av Andreas
 - 2011-03-17 09:09
Citat från: Karolina skrivet 2011-03-16 11:00
Kladdigt nertill, fluffigt ovanpå och i kanterna låter ju som den perfekta kladdkakemuffinskombinationen. Om nom nom.


Skulle man kanske kunna grädda dem med endast övervärme?
Skrivet av Mickan
 - 2011-03-16 17:35
Undrar hur du definierar "fluffig" Pernilla. Har lite svårt att se att det receptet ger fluffighet. För mig är fluffigt fyllt med luft, mjukt och poröst.
Skrivet av Pernilla Elmquist
 - 2011-03-16 12:22
Tack för tipsen!
Hittade ett recept igår där man mixade alla torra ingredienser för sig (även socker) och använde både mjölk och olja. De blev fantastiskt goda. Och kladdiga och lite fluffiga.  Här kan ni se resultatet och receptet. http://pernillaelmquist.se/2011/03/15/en-vanlig-hederlig-husmansmuffin/

Hälsar
MästerkockPernilla
Skrivet av Karolina
 - 2011-03-16 11:00
Kladdigt nertill, fluffigt ovanpå och i kanterna låter ju som den perfekta kladdkakemuffinskombinationen. Om nom nom.
Skrivet av Andreas
 - 2011-03-16 09:31
Ja kan man inte tänka sig något slags mellanting mellan kladdigt och fluffigt, dvs halvfluffigt och halvklibbigt?
Skrivet av Krista
 - 2011-03-16 08:30
Kladdiga och fluffiga, låter som en utmaning. Mina kladdkakemuffinsar brukar fluffa upp sig i ugnen för att sen sjunka ihop till små chokladvulkaner.

Jag gillar Leila, har för mig att jag bakat just det där receptet nån gång (minns tyvärr inte hur de blev dock). Sist jag bakade kladdkaka använde jag detta recept:
http://kalasgott.com/recept/kladdkaka-den-basta/

Gjorde som vanligt två små kladdkakemuffinsar vid sidan av huvudkladdkakan (vem orkar vänta med att provsmaka tills kakan stått i kylen över natten??), tog ut dem efter 10-12 minuter, blev jättebra! Ljumma kladdkakemuffins med ovispad flytande vispgrädde, mmm....

Eller du kanske snarare tänker på fluffiga chokladmuffins, såna som får en bullig topp? Min gamla muffinstråd kanske kan vara till hjälp då :)
http://matforum.se/index.php?topic=2968.0
Skrivet av Mickan
 - 2011-03-15 18:48
Jag skulle vilja ha dem kladdiga och fluffiga. J Hur får man dem så där maffiga och fluffiga och saftiga som på alla kondis..
[/quote]

Jag tycker att du måste börja med att välja om du vill ha dina muffins kladdiga ELLER fluffiga då detta inte går att kombinera. En klassisk kladdkaka är ju låg, kompakt och seg och även i muffinsform. Fluffighet får du om du vispar delar av ingredienserna fluffiga och det kan vara ägg och socker eller ägg och smör. Titta både på muffins och cupcakes när du läser recept. 
Skrivet av Karolina
 - 2011-03-15 18:26
Jag brukar göra de här: http://www.recept.nu/1.146021/leila_lindholm/efterratter/mjol/leilas_sota_kladdkaksmuffins

men jag har förstått att det anses ofint att baka Leilas saker här, så du kanske får bättre tips av någon annan  8)
Skrivet av Pernilla Elmquist
 - 2011-03-15 09:35
Jag ska baka kladdkakemuffins. Jag skulle vilja ha dem kladdiga och fluffiga. Jag vill att de ska stiga lite upp ur formarna. Jag är ingen bakexpert, så jag skulle bli SÅ glad om någon kan förklara muffinsbakets hemligheter. Hur gör man den bästa smeten? Tips och knep. Hur får man dem så där maffiga och fluffiga och saftiga som på alla kondis.....Need to know!
Pernilla i Mästerkocken

Annonser

Powered by EzPortal