Vad blir/blev det till middag idag 2007?

Startat av Andreas, 2007-05-02 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

kryddburken

dagens fick blir en gryta på kalvrygg! Här har hösten verklig landat på vår ö så den kändes helt rätt! *S*
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/29/kalvgryta/

justrom

Citat från: Andreas skrivet 2007-08-29 16:14
Justrom: tänkte göra den i söndags men det var så mycket annat att göra just den dan så att matlagning från grunden blev uteslutet - men det kommer. Tagine har jag aldrig hört förut, är det nån klassisk rätt? Och vad är nu tabbouleh?


Jo, det kan man väl säga. Det är den mest kända tillagningssättet i Marocko. Det är en slags lergryta som man tillagar maten i. Ofta är det kyckling(eller lamm) med diverse grönsaker. 

Men dansukkers tagine är inte en äkta utan bara inspirerad hur de kryddar maten.

Jag var i Marocko för några år sedan. Men som den kulturbarbar jag är åt jag bara lite marockanskt, men taginelagad mat smakade jag iaf. Jag köpte tyvärr inte en sån gryta heller.

Tabbouleh vet jag inte exakt vad det är. Om man får tro dansukker är det nog en slags bulgur sallad med mynta. Mynta gillade de mycket i Marocko.


Kari

Lunch idag, böcklingen som hänger i röken just i detta ögonblick! Iaf tjuvsmaka lite när dom svalnat lite.

Middag: Köttsoppa som jag gjorde igår.

Middag igår: Kycklingsoppa med fjärilspasta. Hemma kok å!

Gjorde köttsoppa och kycklingsoppa i 3+3liters klassen, så nu finns det snabba middagar i frysen en tid framåt! Gott, nyttigt och rätt billigt.

Andreas

Flyttade diskussionen om Elkas hemkokta ÅL hit:
http://matforum.nu/index.php?topic=673

Vad gör du för slags kycklingsoppa Elka?

Justrom: Nästan så man måste provlaga tabbouleh..!

Idag blir det grillad entrecote och nåt slags potatissallad med rädisor. Har varit lite mycket på sistone men till veckan ska det bli bättre matlagning.

Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Andreas: Koka kycklingen, låt svalna, ta köttet, rotsaker i kuber och koka allt i kycklingbuljongen, tillsätt persilja och pasta mot slutet. Ren fantasi i köket. Gott. Riktigt gott.

Tracey

Idag blir det grillad kyckling, bakpotatis samt en god sallad.

Anne

Vi ska ut och äta på en fonduerestaurang, spännande..
Anne's Food - min matblogg

justrom

Det blev Medelhavslasagne idag. Fanns i en ICA Buffe i våras och den har blivit en riktig favorit. Tror det är fjärde gången sen slutet av maj jag gör den.

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=575132

Till det gör man en valnötssallad som också är riktigt god. Men minska för guds skull mängden vitlök till en fjärdedel! Första gången smakade det vitlök i munnen till dagen efter.  :o

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=575767

agnetasch

8 pressade vitlöksklyftor! Det måste vara tryckfel eller ???

Anne

Risotto - ska göra ett bidrag till månadens matbloggstävling, Cyberkocken. Fyra givna ingredienser - ruccola, gröna bönor, nötter och svamp.
Anne's Food - min matblogg

justrom

Citat från: agnetasch skrivet 2007-09-02 10:41
8 pressade vitlöksklyftor! Det måste vara tryckfel eller ???


Jag tror det. Första gången halverade jag det men det smakade supermycket ändå. Ruccolan verkar verkligen framhäva vitlökssmaken också. Mycket god tycker jag iaf.

Anne

2007-09-02 21:05 #331 Last Edit: 2007-09-03 14:49 by Anne
Så här fin blev kvällens middag :)




ttt
Anne's Food - min matblogg

kryddburken

2007-09-03 10:41 #332 Last Edit: 2007-09-03 22:56 by kryddburken
Citat från: Anne skrivet 2007-09-02 21:05
Så här fin blev kvällens middag :)


Snyggt Anne!

Gårdagens blev Kasslerpytt, enkelt snabbt & gott av vad kylskåpet hade att erbjuda!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/09/03/ljummen-kasslerpytt/

ttt

Sweber

2007-09-03 12:54 #333 Last Edit: 2007-09-03 17:08 by Sweber
Kanske fel tråd, för pirogerna jag bakade igår var inte till middag utan till matsäck senare i veckan. dom är fyllda med en röra av färs, majs, lök och kantareller.





Nu ligger dom i frysen.

ttt
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Andreas

Fina trevliga bilder Sweber! Helt OK med matlagningsbilder i middagstråden även om maten inte äts direkt. Se tävlingstråden angående din fråga om var t:na skall placeras, har postat ett exempel.

Idag: Feijoada med Lithells chorizo (berättar imorgon i goda-korvar-att-grilla-tråden om Lithells-korven är god eller ej)
Den som inte frågar får inga svar.

Sweber

Citat från: Andreas skrivet 2007-09-03 14:47
Fina trevliga bilder Sweber! Helt OK med matlagningsbilder i middagstråden även om maten inte äts direkt. Se tävlingstråden angående din fråga om var t:na skall placeras, har postat ett exempel.


Ok, nu fattar till och med jag. Då märker jag alla inlägg med bilder som jag lägger in på forumet den närmsta tiden med "ttt" så får vi se om någon bild faller juryn på läppen.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Urban

Lunch: Uppstekt fläskpannkaka

Middag: Chicken Drumsticks och råris

justrom

Fisk i paprikasås blev det til middag från ICAs veckans favoriter. Jag använde sej till min fisk iaf. Sen hade de inte rödlök på affären så det fick bli vanlig gul lök.

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=550290

Riktigt gott blev det, men man kan krydda mer, t.ex. med paprikakrydda.

Denna får bli utanför tävlan tror jag. Det är ju så eländigt svårt att lägga upp utan att såsen kommer på fel ställe. Och det blir ju bara en chans för inte lagar jag mat för syns skull. :)

crlhrv

Idag: kycklingpasta med tomatsås och ädelostsmul, Gere Kekfrankos 2004 att dricka till. Superbt.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Chris

Mitt bidrag till detta

Igår Köttfärsfylld majrova och kålrabbi

Idag Fisk med skaldjurssås

Annonser

Powered by EzPortal