Citat från: Siljendalen skrivet 2018-06-30 09:54
Hej!
Har precis börjat experimentera med texturer och då med särskild fokus på "spherification". Första försöken har gått från "inte så bra" till "jättedåligt"...
Försöken med att ha sodium alginate i vätskan som det ska göras pärlor av och calcium lactate i vattenbadet är väl de som har gått bäst förutom att pärlorna blir genomhårda. Att göra tvärtom med alginatet i vattenbadet och calcium lactatet i pärlingsvätskan blev katastrof. Misstänker att de inte fungerar med kranvatten utan att jag måste köpa batterivatten/destillerat vatten innan jag blandar i alginatet.
Tack för tipset ang. att göra pärlor av ämnen med redan mycket kalcium
i! Kommer att prövas!
Citat från: Rookie-T skrivet 2008-02-13 22:47
Otroligt härlig tråd detta. På senare tid har intresset för molekylär kökskonst vuxit något enormt faktiskt. Känns som att dessa möjligheter som Texturas-serien möjligör kommer få en betydande roll i sveriges krogvärld, (både på gott och ont enligt mig)
Mycket skum på texturas börjar ju komma känns det som.
Men finns det några slags utbildningsfilmer eller instruktionsböcker i ämnet eller är det ihärdigt internetsökande som gäller?
Om det senare är rätt så skulle det uppskattas radikalt mycket om vi kunde få lite "recept" om det nu får kallas så på dessa intressanta tingester,
Kom igen webguide och ni andra. Dela med er till oss nyfikna
Citat från: webguide skrivet 2007-12-27 10:29Om man häller tapioca maltodextrin i vatten så löser det sej, men om man häller tapiocamjöl i vatten så bildar det en gel.