Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av dePaul
 - 2009-08-04 13:31
Wow, kommer du ihåg det? Du måste ha läst om det på ett annat forum, där jag nämnde detta!! Vilket minne!

Affären blev dock aldrig av. Jag skrev en del frågor och de hörde inte av sig, så det blev andra knivar i stället. Dock är jag fortfarande sugen på en tunn klyvare.

~Paul~
Skrivet av Rob
 - 2009-08-04 11:34
Inga problem!

Hade inte du en chuckabocho på beställning hos dem? Hur gick det?
Skrivet av dePaul
 - 2009-08-04 10:18
Jasså, sorry :). Ingen orsak!

~Paul~
Skrivet av Rob
 - 2009-08-03 21:47
Mjaaa, alltså, varningen var inte riktigt avsedd för dig.

Tackar för lyckönskningen!
Skrivet av dePaul
 - 2009-08-03 14:14
OK. Personligen är jag inte speciellt rädd. Brukar ändå reprofilera mina nya blad :).

~Paul~
Skrivet av Rob
 - 2009-08-03 13:12
Efter lite ny info om att problem kommit tillbaka/ fortfarande finns kvar så vill jag höja ett lite varnande finger.

De har inte levererat en jämn hög kvalitet och i endel fall verkar deras kundservice vara mindre bra.

Alltså, mina knivar har (så vitt jag vet) inte haft allvarliga problem, men endel andra har haft relativt omfattande.
Det är lite "hit & miss" om du får en bra kniv eller inte.

Om man vill gå det säkra spåret så välj något annat. Vill man chansa och kunna få en customform utan att betala och/eller vänta så kan man köra vidare på Moritaka.

Lycka till!
Skrivet av dePaul
 - 2009-07-31 10:57
Tack för inlägget Rob. Ett litet tillägg. Rosewood är inget annat än jakaranda. Aogami Super peakar bäst på runt 61-62 HRC, jag antar därför att dina knivar ligger på den hårdheten. Att bladen är tunna och något flexibla anser jag personligen är bara en fördel så länge det inte handlar om kockknivar, santokus och liknande :).

Grattis tilll fina knivar!

~Paul~
Skrivet av Rob
 - 2009-07-30 19:28
Själv har jag alltså bara sett ojämna primäreggar och halvdåliga slipningar.

Men andra kommentarer som jag sett indikerar att inte kärnstålet går tillräckligt högt upp i kniven samt att de gjorts alltför tunna och därför böjer sig för mycket. Åt dessa saker finns inte mycket att göra.
Skrivet av Andreas
 - 2009-07-30 18:51
Vad trevligt att du tittade in Rob!

Citat från: Rob skrivet 2009-07-30 11:54
Mycket prisvärda tycker jag. Jag vet dock att endel på ett annat forum anser att de har kvalitetsproblem, men de jag sett är enkla att fixa.


Är det nåt mer än slipningen du syftar på när du skriver kvalitetsproblem, och i så fall, hur fixar man dem?
Skrivet av Rob
 - 2009-07-30 11:54
Jag har inte varit här på länge, men nu tänker jag uppdatera mina "material-trådar".

Jag har använt knivarna flitigt.
Summeringen är att jag gillar dem mycket. De två jag köpte först har även fått sällskap av en till från Moritaka.

Om jag jämför med endel andra dyrare knivar (Carter HG & Tadatsuna tex) så håller de inte samma finish. De är lite ojämnt slipade osv. Men de blir ruskigt vassa och håller skärpan mycket bra.

Mycket prisvärda tycker jag. Jag vet dock att endel på ett annat forum anser att de har kvalitetsproblem, men de jag sett är enkla att fixa.

De är enkla att handla av så om man vill prova är det inte så svårt som från endel andra japanska tillverkare.

Skrivet av hwsoderlund
 - 2009-06-02 14:36
Hej, jag tänkte bara fråga om du fortfarande är nöjd med knivarna, nu när det har gått en tid?

/Henrik
Skrivet av Rob
 - 2007-12-17 13:10
Tyvärr måste jag göra dig besviken, jag har ingen aning om hur mycket det gör på den slutgiltiga kniven.
Det jag vet är att i Japan används nästan alltid ögat som mätinstrument för detta. Även Murray Carter i USA använder samma metod.

Man kan säkert få prisreduktion vid gruppköp, problemet blir väl att få ihop tillräkligt många.
Skrivet av Andreas
 - 2007-12-17 09:40
Med ögat, det var det värsta, på hur många tiotals grader när kan man göra det egentligen och hur stora faktiska hårdhetsgradsvariationer kan det leda till? ??? (Kan du svara på den frågan blir jag imponerad!! ;))

Ja frakten var ganska billig! Men tror du det skulle kunna gå att få mängdrabatt ifall man beställer många?
Skrivet av Rob
 - 2007-12-11 22:08
Eftersom knivarna är individuellt tillverkade och temperaturen bedöms med ögat varierar hårdheten säkert något från kniv till kniv. De anger inte någon siffra, medn för detta stål ligger en gissning på HRC63, ganska högt alltså.
Hela deras tillverkningsprocess finns beskriven på engelska på deras hemsida.

S&H kostade 2900 Yen (170sek) för första kniven och 850 Yen (ca 50sek extra för den andra i samma paket.
Inte så stora pengar att det innebär någon skillnad egentligen...
Skrivet av Andreas
 - 2007-12-11 12:12
Ja det var fina knivar Rob! Vad är det för hårdhet i stålet?

Vad kostar frakten - tjänar man så mycket på att gå ihop om en beställning?

Annonser

Powered by EzPortal