Röd, stark kebabsås

Startat av Fröken Dill, 2009-09-04 09:42

Föregående ämne - Nästa ämne

Fröken Dill

Jag efterlyser recept på den röda, starka såsen som brukar serveras i kebaber! Några tips?

Undrar fröken Dill

annamaria

Jag brukar ta lite vad jag har men på ett ungefär så här:

Röd kebabsås

1 burk krossad tomat
1 gul lök, helst riven
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning (funkar med diverse fonder också)
1 dl vatten
svartpeppar
salt
socker (är viktigt!)
1/2 tsk malen spiskummin
fint hackad spansk pepparfrukt efter tycke o smak
ibland tar jag även mycket finhackad inlagd jalapeno, blir också gott

Koka upp och sjud en halvtimme ungefär.



Fröken Dill

Tack annamaria!
Jag provade det här receptet och det blev jättebra!

Röd, stark kebabsås1 del Ajvar Relish
2 delar tomatsås
1 del olja
persilja
basilika
cayennepeppar
saltsvartpeppar
vitpeppar
socker

Blanda ingredienserna och smaka av!

Hälsar fröken Dill

annamaria

Det låter gott! Har inte provat med ajvar i, kanske skulle testa det.

kryddburken

Detta har jag i min kebabsås :

2 dl tomatpure
½ dl aivar relish
½ dl rapsolja
2 msk tigersås
Salt & Peppar
cayennepeppar
Finhackad persilja & basilika

Fröken Dill

Mums, tigersås! Låter jättegott!
Tycker fröken Dill

Andreas

Jag antar att ni inte äter upp all sås på en gång, hur förvarar ni den och hur länge håller den sig fräsch?
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

Citat från: Andreas skrivet 2009-09-10 19:05
Jag antar att ni inte äter upp all sås på en gång, hur förvarar ni den och hur länge håller den sig fräsch?


Hos oss blir det sällan något över! ;-)

Leif

Mitt recept:

1-1,5 matskedar kebabkrydda. (Finns en rätt bra på ÖB.)
1 tesked salt.
1 burk tomat.
Någon matsked olivolja eller smält smör.
Kör med mixerstaven.
Är tomaterna utan sötma brukar jag bryta lite med en aning socker.

Bara att värma på såsen sedan i micron eller på spisen.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal