Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - priffe

1
För att alltid ha 'färsk' vitlök hemma. VI förvarar ingefära och en del andra saker i frysen av samma anledning.
2
Nix färska grytbitar var det. Bra kvalitet också, men fundersam på om de kanske drygar ut med vatten som de gör med skinka och kyckling.
Hann inte till affärn idag, kanske imorrn.
3
Jo, just det, vi djur består till 2/3 av vatten. :)
Bryner på full fräs för att snabbt få en yta. Vi har gasspis med bra effekt.
Använde två stekpannor.
Men ibland blir det ändå som igår, det kommer ut så mycket vätska att köttet vill bli kokt, inte brynt. Så jag fick ta det i små portioner, tills all vätska försvunnit och köttet fått en fin yta.
Och sen vägde jag det. Hade 850 gram kvar av paketet som var märkt 1460.
4
Anledningen att jag hittade hit var faktiskt att jag köpte en storpack grytbitar på ICA och stekte nu som förberedelse till en större gryta.

Stekte och stekte - blev väldigt mycket vätska tyckte jag. Så jag vägde.
Före stekning - 1460 gram.
Efter               -  850 gram.

Kan detta verkligen vara ok? 42% vätska.
Ska prata med styckmästaren imorrn, han är en hederlig karl som jag köpt mycket kött av genom åren.
Efterlyser era åsikter.
5
Vi är inne på sluttampen med fiskfångsten från Norge förra sommaren.
Ett år har aldrig varit nåt problem.
Nu fick vår frys fnatt förra året - den ligger på -37 oavsett vad man ställer in den på. Så odugligt för glass, men alldeles utmärkt för fisk.
Påminner mig om sushirestaurangen i NY som hade -70 i sina specialfrysar - för att garantera kvaliteten på fisken. Då håller den sig i princip 'obegränsat'.
6
Vitlökspulver har en frän smak som inte riktigt minner om vitlök.
Många halvfabrikat och kryddmixer smakar mindre bra då de har använt vitlökspulver.
Hmmmm.....har någon prövat att tunnskiva och frysa vitlök?

Annonser

Powered by EzPortal