Citat från: webguide skrivet 2018-11-18 07:56
Det stämmer, samma sak gäller t.ex. görna blad (spenat, olika sallader etc). Förklaringen är att de är växter och gillar att stå i vatten, precis som snittblommor.
Citat från: Zibi skrivet 2018-11-17 09:17
Jag lånar tråden lite. Hoppas det är ok, annars får jag lov att starta en ny tråd. :-)
Enligt en i min familj så håller morötter längre när de ligger i vatten i kylen, än om de bara ligger i kylen. Är det korrekt och vad är i så fall förklaringen till det?
Tack!
Citat från: Hasse skrivet 2018-10-17 14:12
Det finns bakterier som klarar sig alldeles utmärkt utan syre. T.ex. Clostridium botulinum
Citat från: Andreas skrivet 2015-07-25 11:00
Jag har förvarat egenodlade morötter ett halvår i kyl och de flesta exemplar har då varit som nya. Det viktiga är att plastpåsen är ordentligt tät/försluten så att de inte torkar ut och skrumpnar. Problemet en kan få är fukt som gör att enstaka exemplar ruttnar, men det syns tydligt i så fall.