Citat från: Mickan skrivet 2009-11-30 20:49
Jag vill ha recept. Pressar gärna då det går snabbt med tillsatsen till min matberedare. Det bara murrar till så är skalen tömda.
Citat från: Andreas skrivet 2009-11-30 23:59
Undrar just hur rent det blir när man skrubbar?
Citat från: agnetasch skrivet 2009-11-28 12:15
Bekämpningsresterna försöker man skrubba bort så gott det går innan man använder skalen.
Citat från: agnetasch skrivet 2009-11-28 12:15
Använder man saftmaja lägger man frukte/bären i ångbehållaren o saften rinner ut i en slang; mycket behändigt, sköter sig självt. Kokar man i kastrull får man sila de heta bären genom en silduk; slabb, slabb.
Citat från: ena skrivet 2009-11-30 13:46
anvönder min saftmaja till allt utom citrussaft... vill ha kvar så mkt nyttigheter som möjligt i den saften + att jag har ett i mina ögon jättebra recept (där frukten tyvärr ska pressas *s*)
Citat från: agnetasch skrivet 2009-11-27 11:18
Skiva apelsinerna o lägg skivorna, tillsammans med de gula skalen, i saftmajan.
Citat från: agnetasch skrivet 2009-11-27 11:18
Haha, sluta nu, ni är ju proffs på apelsinsaft
Varför jag frågade om apelsinsaftstillverkning i saftmajan var för att jag ändå släpade ner den till köket för att göra aroniagelé. Då slog det mig att det kunde vara en trevlig gåbortspresent i jultid med hemgjord apelsinsaft. Och eftersom saftmajan står där, så varför inte?
Vad tror ni om att göra så här:
Skala av det gula på apelsinerna med potatisskalare. Skala sedan av det vita o släng. Skiva apelsinerna o lägg skivorna, tillsammans med de gula skalen, i saftmajan. Koka ? min (när jag kokat äppelsaft har jag kokat tre timmar) Blanda råsaften med socker till lagom sötma.
Kan det gå tro? Någon som vågar gissa på koktiden?