Vad blir/blev det till middag idag 2008?

Startat av Urban, 2008-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

jelvis

Jag var extremt sugen på något med mycket smak och körde på Lisas recept på sockerstekt färs. Fattar inte att jag inte har testat det här tidigare, det var enkelt och väldigt gott. Äntligen något vettigt sätt att använda vitkål.

http://matalskaren.taffel.se/2008/02/18/sockerstekt-fars-med-kal-och-jordnotter/

Anne

Jag gör en lammgryta, typ marockansk/indisk. :) Nybakat majsbröd till det.
Anne's Food - min matblogg

Cohen

Glamour på hög nivå:

Potatismos på pulver med varmkorv och ketchup/senap. Och så lite stekt svamp till det.

Ingen kulinarisk höjdare kanske, men nog väcker det en hel del gammla barndomsminnen till liv. Svensk "comfort food" så att det skriker om det!

Hasse

Hej Cohen och välkommen till Matforum!

Potatismos och varmkorv är inte att förakta! Men moset blir mycket bättre om man skippar pulvret och gör det "på riktigt." Här diskuterar vi både potatismos och varmkorv med samma glöd. Se t.ex. trådarna:

http://matforum.nu/index.php?topic=1162.0
http://matforum.nu/index.php?topic=786.0

För min del blev det dillkött med kokt potatis till middag. Vet inte hur pass glamoröst det är, på en skala.    ;)

Cohen

Tack för välkommnandet!

Jo, visst blir hemlagat potatismos betyligt godare än pulvermos. Lagar alltid det i vanliga fall, med en rejäl klick smör och riven muskot i blir det mumma!

Men nu var just poängen liksom att det skulle vara pulvermos för att uppnå den där riktiga barndoms/matsals/dagis-känslan på det hela. Fick ett sug efter det häromdan och kunde inte motstå pulverburken när den passerade på hyllan i affären. Låter kanske konstigt men jag tror att ni förstår. :)

Dillkött låter smaskigt som tusan. Husman forever!

Mimmi


crlhrv

en riktig lördagsmiddag, kebabpizzan "Masthugget" från bästa pizzerian i stan, Mini Mac.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

bryggens

Igår, fläskfile´med salsa verde och sötpotatisklyftor.

annamaria

I dag ska bjuda på Vegetarisk Lasagne. Det doftar grillad paprika och zuccini i hela huset. Supergott!

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/01/veg-lasagna-frn-tasmanien.html

agnetasch

bryggens: hur gör du sötpotatisklyftorna, de ser så fina ut. Jag provade en gång att blanda sötpotatis o vanlig potatis, klyftade o körde i ugn. Sötpotatisen var mos när den vanliga var klar >:( Kortare tid alltså?

bryggens

Receptet från DN, 200grader i 30minuter.

agnetasch

Konstigt, det var det jag körde också! Kanske var det några blafsiga sötpotatisar jag fått tag på. Jag får prova igen :)

jelvis

Till lunch idag fortsatte jag på taffel-tema (jo, jag vet jag är en riktig groupie, tyvärr är ju Lisa redan gift ;)  ).

http://taffel.se/recept/kalrot-pa-asiatiskt-vis

Torkade räkor hade jag haft i frysen länge utan att prova och det här receptet var lagom enkelt. Jättegott! Torkade räkor rekommenderas om ni har en vurm för fisksås, ansjovis eller liknande. Lite mer smak av hav, kanske.

Till middag blev det pizza, där jag gjort pizzadeg på Rose Beranbaums vis, utan knådning och kalljäsning i 24 timmar.

crlhrv

idag blir det örtmarinerad laxfile med vitlökspotatismos och avokadosallad
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken

Idag bjöd mannen på hemligt "marinad" till köttet och begav sig ut i skogen (läs vår gård) till vår grillplats! Till detta hade han fixat med pommes-snurror? färdigkryddade pommes-spiraler?, jättegoda var dom, har aldrig provat innan och till det en kall bearnaise och sallad! Eftterrätt blev min Schwarzwaldtårta! :-) så gott!

Den hemliga marianden bestod av cremé fraiche-dressing, balsamvinäger, tabasco, cayenne & salt! Supergott och mört blev det!

Andreas

Kryddburken: Bra det, han där borde laga mat åt dig minst en gång i veckan.

Jelvis: Haha det är bra med folk som vet vad de vill ha! Men vad är historien bakom, hur du fastnade just för Lisa, när "upptäckte" du henne?

Just nu är jag vansinnigt mätt. Jag fortsätter min resa i boken "Husmanskost" av Leif Mannerström, idag blev det skånsk äggakaka med fläsk på s. 19. Äggakaka var nåt nytt för mig men det smakar som en korsning mellan ugnspannkaka och omelett och var ganska lätt att göra, det kritiska momentet var att vända den men det gick hyfsat.  Den gode Mannerström (eller är det hanses gästkock Ola Andersson) måste hur som helst vara enorm i maten för där var angett 200 gram rimmat sidfläsk per portion - jag var fullt nöjd med en fjärdedel av den fläskmängden.
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi

Här har vi börjar med vår Ayurvediska vecka. Först ut är Ghi som ligger till grund för matlagningen resten av veckan. Inte en hel middag men en väldigt bra början..... ;)

http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/10/ghi/

Kari

Kryddburken: Pommes-snurror? Är det något svarvat i snickarboa spännande eller vad? Jag är nyfiken.. Låter gott på något snurrigt sätt!  ;D

kryddburken

Mannen & jag är barnlediga ikväll!
Vi kör en repris på förra helgens grillning!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/03/15/pinnbrod-till-korvgrillning/
Korv med hembakade pinnbröd & varsin grogg vid elden!  :P
Kan det bli bättre??

Elka!
Maken köpte dessa snurror på ICA, ska forska lite vad det är för märke, men det är typ nåt "delikatess" eller "gourmet" i svart påse! Frysvara!

Andreas

Kryddburken: Är det kanske Lamb Weston Twisters http://matforum.nu/index.php?topic=461.0

Igår blev det prinskorv och potatismos - Willys hade nåt slags prova-på pris på sin prinskorv och ja den smakade inte så tokigt och 64% kött är väl någorlunda hyfsat men "kryddad" med både smakförstärkare och jästextrakt är den.

Idag blev det spaghetti och en moussaka ur frysen som jag gjorde för ett par veckor sen men som blev så lös att det närmast är köttfärssås...
Den som inte frågar får inga svar.

Annonser

Powered by EzPortal