Julbord värda att besöka?

Startat av Sofia, 2010-10-12 16:24

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Björnstek o björnköttbullar! Var det gott? Hur smakade bäversteken? Och Orresnapsen?
Måste göra syltade päron i jul, såg att det finns recept på nätet.

Kari

Svar ja  ;D Storstrådig och ljusbrunt nästan mot rostrött. Ska jag likna björnsteken i konsistens blir det sammet, lent med visst tuggmotstånd.
Bävern fick vi inte alt. minns jag inte vilken det var.. *pinsamt isåf*
Orresnapsen liknar jag med en enklare whisky i smak och färg, osötad och förvånansvärt god med souvaslaxen.

Päronen där, maila gärna länken :)


agnetasch

Det här tycker jag ser ut att vara ett bra recept. Men dom har glömt tala om hur mycket ingefära det ska vara i. Chansning: skala o skiva en "lagom" bit färsk ingefära.

http://www.recept.nu/1.248308/recept.nu_redaktionen/efterratter_amp_godis/frukt_bar/syltade_paron

Kari


CII

Citat från: CII skrivet 2010-11-08 20:12
Jag gillar Grand Hotell i Lund, klassiskt och hög klass!
Idag åt jag julbord på Kalk i Malmö och det var ett bra julbord i ganska överskådlig storlek, med samtliga rätter lagade i restaurangens kök. Köttbullarna var rullade för hand.

Det var bra, men inte lika stort som det på Grand Hotell i Lund så det står fortfarande som mitt bästa tips i Malmö/Lund regionen.

En sak som visar på skillnaden på julborden det är antalet variationer på lax i andra turen. På Kalk fanns det gravad och kallrökt lax vilket inte går att mäta mot laxen på Grand som fanns som gravad, kallrökt, varmrökt och rimmad.

Kalk var bra, men inte i absolut toppklass.

Kari


crlhrv

2010-12-09 13:36 #26 Last Edit: 2010-12-09 13:41 by crlhrv
Förra veckan åt jag julbord på Swea Hof i Göteborg. Restaurangen ligger i Elite Plaza Hotels byggnad på Västra Hamngatan. Lokalen är lite speciell och väldigt långsmal med väldigt högt till tak, säkert 5-6 våningar och takfönster högst upp. Det ger lokalen ett väldigt speciellt ljus och en annorlunda atmosfär.

Ungefär tio sorters sill, en hel massa olika lax, korvar etc. etc. Man känner igen det mesta men maten var dåligt uppmärkt. Köttbullarna hemmarullade och självklart Grebbestads julmust (i min mening den i särklass godaste).
Smakmässigt inga extravaganser men ett stabilt och kvalitativt julbord. På grund av lokalens utformning är buffén tyvärr uppdukad på samma sätt som hotellets frukost, maten står i en lång rad längs ena långväggen och det blir väldigt snabbt trångt och bildas köer mellan buffén och de närliggande borden. Jag fick lite för mycket frukost-känsla för att riktigt uppskatta Swea Hofs julbord, men maten håller som sagt bra klass och det är alltid trevligt att kunna se in i köket på en restaurang.

Swea Hof testades i Göteborgs Posten för några veckor sedan under kategorin "Lyx" och fick totalt 22p av 25 möjliga. Personligen skulle jag nog aldrig välja Swea Hof för en bättre middag ute på stan, atmosfären, ljuset och kvaliteten i all ära, men precis som GP skriver så känns det faktiskt lite som att sitta i en tågvagn och äta. Lokalen är speciell men inte speciellt mysig. Att sitta på ett hotell och äta en finare middag känns för mig bara..fel.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

CII

Citat från: Kari skrivet 2010-12-09 00:12
Inga bilder? Vi är ju nyfikna :)
Tyvärr, när jag har ett smörgåsbord med god mat framför mig så är det inte att fotografera maten som är min första tanke.

Kari


agnetasch

2010-12-12 11:56 #29 Last Edit: 2010-12-12 11:58 by agnetasch
Igår begick jag mitt bästa julbord någonsin! På Lökebergs konferenshotell utanför Kungälv c:a 30 min med bil från Göteborg. För 490:- får man ett trevligt bemötande o ett dignande julbord. Måltisdryck o kaffe ingår i priset vilket är mycket smidigt.
Mycket sill där deras heminlagda är speciellt goda. Många andra sorters fisk fanns också; lax, makrill, sik o röding. Alla med sin goda sås eller röra till. Ägghalvor med räkor, patéer av olika slags fisk. Mmmm
Det kalla köttet orkade jag inte med (utom julskinkan så klart) men hörde lovord omkring mig över svartskinka, pressylta, rökt vilt av olika slag o mycket, mycket annat.
Jag gick direkt på det småvarma; ljuvlig Jansson, hemrullade köttbullar, saftiga revbensspjäll, hemgjord (?) julkorv o den godaste svampomelett jag någonsin ätit.
Det dignande ostbordet hoppade jag också men efterrätterna högg jag glatt in på. Ris a la Malta, äggost med svart vinbärssylt, passions-cheese cake, hemgjord glass o mangosorbet, massor med färsk frukt o olika slags tårtor, bakelser, kakor o godis. Och allt var lika gott!
Jag har bara beskrivit en bråkdel av allt gott som serverades. Jag önskar jag kunde få suttit kvar några timmar, blivit hungrig igen o fått börja från början.
Klart rekommendabelt men svårt att få bord, man måste vara ute i god tid.

annamaria

Har idag ätit bland det godaste "köpejulbord" jag ätit. Ute på landet, ändå nära havet i KOLBODA. Ligger mellan Kalmar och Karlskrona. Allt är lagat där. När tom köttbullarna är supergoda så ÄR det bra. Hemgjord ostkaka, hemgjord jordgubbssylt mm. Dessutom bra pris, ja vi är ju i Småland  ;)

Här: http://www.kolbodagarden.se/


agnetasch

Förra året fick vi inte tid att äta julbord utan vi åt adventsbord i stället. Det är Skårs Gård nedanför Kungsbacka o Fjärås som serverade detta, lite färre rätter men väldigt trevligt  :)

I år åt vi julbord på Lisebergs huvudrestaurang. Rätt bra men ingen hög mysfakor trots skridskobana utanför. Tyvärr hade dom misslyckats med de två viktigaste rätterna; Jansson o ris a la Malta. Deras Jansson var lite söt vilket måste berott på att man inte hade riktig ansjovis i utan någon ansjoviskryddad sill med söt lag. Å andra sidan var deras ris a la Malta salt. Har man använt överbliven (saltad) risgrynsgröt som bas? Ett plus i kanten ska dom i alla fall ha; det serverades klenäter. Det är den godaste julkakan jag vet (efter min uppväxt i Skåne) o det är inte alltid man hittar den på västsvenska julbord.

Plutten

Lite sent svar kanske...eller tidigt, beroende hur man ser på det, men jag såg att det redan börjat fyllas på med bra julbord på Julbordsguiden. Jag brukar boka minst ett julbord redan i september, men än så länge har inte alla uppdaterats. Värt att kolla dock; http://julbordsguiden.se

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal