Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Jonas

1
Agnetasch hur kommer det sig att du läser NSD?
2
Vi  hadde glukos på hink som tillsattes i tex parfait den gjorde på något sätt parfait mjukare.
Vad skillnaden på glukosen och vanligt socker ,förutom att glukosen är segt som attans, vet jag inte.
Man kan säkert göra glass utan socker men om den blir bra vete tusan.
3
Ett sättet att göra parfait någorlunda "mjuk" är att tillsätta glukos.
Annars blir den gansaka hård.
4
Nja en parfait blir ju alldrig lika mjuk och krämig i fryst tillstånd som en glass som är körd i maskin.
5
Ok men blir inte glass som man inte kör i glassmaskin välldigt hård.
Vad blir skillnaden på att värma resp vispa ägg,socker och ev smaksättning?
Om man gör vaniljglass så bör man nog koka upp mjölk,grädde,socker och vaniljstång för att
få ut mesta möjliga smak av den dyra vaniljstången.
6
Är inte recepten på "glass" utan uppvärmning av smeten, där man vispar äggen porös,igenteligen parfait?
7
Miss Fish.
Ska man inte värma glass smeten?
Det brukar man göra med nästan all glass.
Kan för tillfället inte komma på ett enda recept på glass där man inte värmer smeten.
8
Citat från: agnetasch skrivet 2009-04-07 17:38
Riktiga karlar har inte mössa i köket ;D

Fjantig diskussion tycker jag. (nu är jag sur)
9
Hör väl inte hemma i den här tråden men en riktigt bra gaspacho en het sommardag måste vara bland det godaste man kan äta.
10
Det värsta är att det är sant, ca 40 cm välpackad snö så man kör överallt man vill och får.
11
Vilka tesorter passa till rökning och framförallt vilka sorter ska man INTE använda, nån som vet?
12
När jag gjorde lumpen så fick vi ärtsoppa varje torsdag året runt.
Har inte hört talas om någon typ av säsong av ärtsoppa på krogen heller, sen att man inte serverar ärtsoppa på sommaren ute på stan kanske inte är så konstigt.
13
Ska nog köra en sväng med skotern i helgen ;D
14
Om jag nu inte kommerihåg alldeles fel så röker man bla anka i Kina med teblad.
Så jag undrar om nån har testat att använda teblad i grillen istället för spån.
15
Inte för att vi äter pannkakor så ofta men det borde väl vara nyttigare m p-kaka än med ett skrov på tex max.
Barnen kickar igång ordentligt på allt socker i läsken och själv blir man hungrig på bara någon timma igen.
16
Citat från: dePaul skrivet 2009-02-27 09:17
Bl a på Citygross, där den går att beställa.

~Paul~


Jag trodde dom sprang omkring i skogen ;)
17
Jag vet att man inte ska svära men va vid alla grönsvansade isbjörnar är det där. Dom hädar ju.
Fick lära mig som liten att man inte ska leka med maten men det här är ju på gränsen till vidrigt.
18
Det låter som att Gotish vet vad han gör tycker jag.
Har aldrig haft förmånen att äta fasan men däremot har jag tillagat ripa några gånger.
Ripan är oxå "torr" i köttet  men som sagt med rätt teknik i tillagningen så blir ripan en saftig delikatess som
slår ta me fanken allt i smakupplevelse som jag har testat.
19
Håller inte riktigt med. 1msk riven ingefära är inte lika stark som tex 1msk finstrimmlad chili eller pepparrot.
20
Jag toppreder med maizena snabbt enkelt och inga klumpar, tillsätt smör om man vill.

Annonser

Powered by EzPortal