Termomixer - värd att köpa?

Startat av Slotth, 2011-08-01 03:53

Föregående ämne - Nästa ämne

webguide

Citat från: Udo Weidt skrivet 2017-10-20 01:09
Jag har haft min Thermomix 5 i ca. 2 år. Den används inte dagligen, men flera gånger i veckan. Den som tror att Thermomix bara är en mixare för 11000 kronor vet inte bättre. Visst kan man använda den som mixare men Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny med t.ex. kokta potatis, ångkokta grönsaker, kalops - allt samtidigt!
Varje månad kokar jag 2 glas Lemmon Curd. Smaken är intensivare och inte jämförbar med den man köper i butiken.
Kokböckerna finns på en "rund chip" som man placerar på maskinens vänstra sida. Den innehåller steg för steg anvisningar i displayen. 
Det finns en inbyggd våg så man slipper köksvågen vid matlagningen eller bakningen.
Vi uppskattar brödet som vi bakar i lergrytan. Degen blandas knådas  på nolltid i Thermomix.
Många recept följer med i den gröna receptboken (även tillhörande chip) som följer med leveransen. Där finns recept för förrätter huvudrätter, efterrätter, vegetariska rätter, pålägg, drinkar mm....
Thermomixen är värt varenda krona. Många har försökt göra kopior men ingen har lyckats.


Hotmix är betydligt "bättre" än Thermomix, home-versionen kostar drygt 8000 sek och klarar 150 grader, hög kapacitet på motorn och flera andra funktioner som är bra. Proversionerna har ännu högre kapacitet och Thermomix kan inte mäta sig med dem. Så jag kan inte hålla med om att Thermomix är det självklara valet om man skall lägga pengar på en värmemixer.

Mat-Janne

Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny
Kan någon förklara vad en sådan är för något? Slänger man bara in några ägg, lite potatis, några biffar och en flaska vin och så kommer det ut en tre-rätters? Eller?
Hur används den?
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Anita Lekare

Jag bor i Mexiko och har precis köpt en Thermomix  jag undrar också om man kan köpa receptchips med svenska recept? eller kanske ett matforum med recept?? Kanelbullar osv osv
Tack för hjälpen

Mat-Janne

Citat från: webguide skrivet 2018-09-25 07:33
Hotmix är betydligt "bättre" än Thermomix, home-versionen kostar drygt 8000 sek och klarar 150 grader, hög kapacitet på motorn och flera andra funktioner som är bra. Proversionerna har ännu högre kapacitet och Thermomix kan inte mäta sig med dem. Så jag kan inte hålla med om att Thermomix är det självklara valet om man skall lägga pengar på en värmemixer.


Webguide, du verkar insatt i mycket.
Skulle du kunna ha vänligheten att förklara vad en Hotmix/Thermomix egentligen är och framförallt hur den används?
Några fördelar?
Några nackdelar (förutom priset då)?
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

Citat från: Mat-Janne skrivet 2018-11-21 20:30
Webguide, du verkar insatt i mycket.
Skulle du kunna ha vänligheten att förklara vad en Hotmix/Thermomix egentligen är och framförallt hur den används?
Några fördelar?
Några nackdelar (förutom priset då)?


Ja.
Vi kan kalla dem för värmemixers. En värmemixer är i grunden en mixer som kan värma upp innehållet samtidigt som den mixar/rör.

Det är grundfunktionen, sen har olika värmemixrar lite olika funktioner och kapaicetet. Man kan använda dem till väldigt många olika saker. De har ofta stark motor, starka blad, klarar höfga temperaturer. Hotmix är bäst i klassen och hemmaversionen klarar av att värma innehållet till 140-150 grader så man kan t.ex. göra:
soppor, enkelt man lägger ner ingredienserna i omgångar, beroende på vad för soppa det gäller. T.ex. först lök som man fräser mjuk, sedan övriga ingredienser och låter mixern röra sakta tills det är klart. Då kan man om man vill mixa soppan slät. Allt görs i samma bägare i hotmixen. Väldigt smidigt.

Man kan göra glassmet. Den skall ju värmas till ca 82 grader (om man har äggbaserad smet) + att jag vill att vaniljstången (vid vaniljglass) skal ligga och dra vid relativt hög temperatur för att så mycket smak som möjligt skall dras ur. I det fallet lägger man i alla ingredeienser och ställer in mixern på rätt temperatur och tid och låter den gå.

Brynt smör, man lägger i så mycket man vill, jag kör ofta ett helt paket (0,5 kg) och gjuter det i silikonformar. Man ställe rin den på 150 grader och kör tills det är klart.

Olika sorters mjöler, floorsocker etc. Hotmixen är robust och hållbar, man kan t.ex. göra kikärtsmjöl i den

Sen kan man göra olika sorters mousser, krämer och en massa andra saker. Det handlar ltie om att förstå vad man skall ha den till. Men ovanstående ger en ganska bra indikation på vad man kan hitta på med den. Om man skall göra enb större middag så kan den avlasta dig i köket genom att t.ex. göra en blokålspuré. Den kör av sig själv och du kan göra andra saker medan den jobbar....

Hmmm, det var väl en liten förklaring hoppas jag! :)

Mat-Janne

Tack Webguide för den förklaringen.  :)
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Zibi

Citat från: webguide skrivet 2018-11-22 12:26
Ja.
Vi kan kalla dem för värmemixers. En värmemixer är i grunden en mixer som kan värma upp innehållet samtidigt som den mixar/rör.

Det är grundfunktionen, sen har olika värmemixrar lite olika funktioner och kapaicetet. Man kan använda dem till väldigt många olika saker. De har ofta stark motor, starka blad, klarar höfga temperaturer. Hotmix är bäst i klassen och hemmaversionen klarar av att värma innehållet till 140-150 grader så man kan t.ex. göra:
soppor, enkelt man lägger ner ingredienserna i omgångar, beroende på vad för soppa det gäller. T.ex. först lök som man fräser mjuk, sedan övriga ingredienser och låter mixern röra sakta tills det är klart. Då kan man om man vill mixa soppan slät. Allt görs i samma bägare i hotmixen. Väldigt smidigt.

Man kan göra glassmet. Den skall ju värmas till ca 82 grader (om man har äggbaserad smet) + att jag vill att vaniljstången (vid vaniljglass) skal ligga och dra vid relativt hög temperatur för att så mycket smak som möjligt skall dras ur. I det fallet lägger man i alla ingredeienser och ställer in mixern på rätt temperatur och tid och låter den gå.

Brynt smör, man lägger i så mycket man vill, jag kör ofta ett helt paket (0,5 kg) och gjuter det i silikonformar. Man ställe rin den på 150 grader och kör tills det är klart.

Olika sorters mjöler, floorsocker etc. Hotmixen är robust och hållbar, man kan t.ex. göra kikärtsmjöl i den

Sen kan man göra olika sorters mousser, krämer och en massa andra saker. Det handlar ltie om att förstå vad man skall ha den till. Men ovanstående ger en ganska bra indikation på vad man kan hitta på med den. Om man skall göra enb större middag så kan den avlasta dig i köket genom att t.ex. göra en blokålspuré. Den kör av sig själv och du kan göra andra saker medan den jobbar....

Hmmm, det var väl en liten förklaring hoppas jag! :)


Synd att det inte finns en tack-knapp. Bra skrivet!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal